Avem o veste bună pentru iubitorii de ciocolată

Share
Tweet
ciocolata Foto: istock.com

Dacă ești un fan al ciocolatei, o vei iubi și mai mult după ce o să citești asta.

Studiile recente demonstrează faptul că ciocolata face bine la sănătate.

Însă cantitatea este importantă. Dar calitatea este decisivă. Alege o ciocolată neagră, cu minimum 70% conţinut de cacao. Cu cât conţinutul în cacao este mai mare, cu atât creşte şi aportul de antioxidanţi.

Boabele de cacao sunt pline de vitamine importante, A, B1, B2, B3, C, E, şi minerale, precum magneziu, calciu, cupru, potasiu, de care corpul are nevoie pentru a funcţiona la capacitate maximă.

Specialiștii recomandă consumul a 2-3 bucăţele de ciocolată, în prima parte a zilei, de 2-3 ori pe săptămână.

Potrivit oamenilor de știință, flavanoizii, antioxidanții naturali găsiți în cacao, protejează condiția prin reducerea tensiunii arteriale, a colesterolului și a inflamației.

De asemenea, ciocolata neagră conţine teobromină, o substanţă care te revigorează şi te ajută să te concentrezi mai uşor.

Îmbunătăţeşte starea de sănătate, pentru că stimulează hormonii fericirii. Ciocolata neagră conţine substanţe care au efecte asupra serotoninei şi dopaminei.

S-a demonstrat că teobromina din ciocolata neagră întărește smalțul dinților. Astfel, ciocolatea neagră scade riscul de a face carii, însă este important să ai și o igienă dentară optimă.

Ciocolata neagă este sursă importantă de serotonină, o substanță care relaxează corpul și mintea.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile