Azi sărbătorim Ziua Internațională a Orgasmului. Tot ce nu știai despre el

Analia Milcoiu

Ghost Writer
Share
203
Tweet
Foto ilustrativ Foto: 123rf.com

Crezi că știi deja tot ce se poate despre orgasm? Pariez că nu.

1) Ziua Internațională a Orgasmului

Ziua Orgasmului se sărbătorește azi (31 iulie) în SUA, Anglia și Australia, dar data nu-i bătută în cuie pe întreaga planetă. Sărbătoarea s-a ținut pentru prima oară în 2006, în timpul solstițiului de iarnă (22 decembrie), din inițiativa activiștilor anti-război Donna Sheehan și Paul Reffell. Cei doi voiau ca toți pământenii să aibă orgasm în aceeași zi, în timp ce se gândesc la pace mondială, în speranța că energia emanată va răspândi vibe-uri pozitive pe tot globul.

Foto: Flickr.com/Eva Rinaldi | flickr.com/photos/evarinaldiphotography/8498598309/

Deși inițiatorii au stabilit ca Ziua Orgasmului să fie sărbătorită bianual, cu ocazia solstițiilor de vară și de iarnă, data a fost schimbată inexplicabil de la regiune la regiune. După cum am zis mai sus, americanii, britanicii și australienii o sărbătoresc azi. Brazilienii preferă data de 8 august. Până la urmă, absolut orice zi poate deveni Ziua Orgasmului, dacă așa vrei tu.

2) Squirt-ul feminin e, practic, urină

Ginecologul Samuel Salama a demonstrat printr-un studiulichidul eliminat de femei în timpul orgasmului are o compoziție aproape identică cu urina și chiar provine din vezica urinară.

Foto: shutterstock.com

Cele șapte femei care alcătuiau eșantionul au urinat înaintea experimentului, iar o primă ecografie a dovedit goliciunea vezicii. A urmat stimularea sexuală, iar un al doilea rând de ecografii a fost făcut chiar înainte de orgasm: Salama a descoperit că vezicile se umpluseră la loc, deși fuseseră golite cu 30-60 minute în urmă. A urmat orgasmul, iar cel de-al treilea set de ecografii a dezvăluit că nu mai era strop de lichid în vezici.

În plus, la analiza squirt-ului s-au observat uree, creatinină și acid uric în concentrații aproape identice cu cele din urină. Concluzia o poți trage singur.

3) Sindromul Excitării Genitale Persistente, sau cum să ai orgasm non-stop împotriva voinței tale

Din păcate, ziua asta nu-i motiv de bucurie pentru toată lumea... Sindromul Excitării Genitale Persistente poate părea o binecuvântare la prima vedere, dar mărturiile femeilor diagnosticate cu SEGP te fac să-ți dai seama că-i mai degrabă un blestem. E o afecțiune din cauza căreia vaginul e stimulat aproape non-stop, de regulă spontan, în absența oricărui stimul sexual.

Foto: shutterstock.com

Zona vulvei e mereu iritată și umflată, iar activități simple ca joggingul devin imposibile fără a declanșa un orgasm dureros. Chestia asta se poate întâmpla chiar și de o sută de ori într-o singură zi, ceea ce te epuizează atât fizic, cât și psihic.

Presiunea sangvină anormal de crescută chiar pune în pericol viața femeilor care suferă de SEGP, transformându-le în ținte vii pentru boli cardiovasculare. Din păcate, multe ezită să consulte un medic pentru asta, din cauza rușinii și a temerii că nu vor fi luate în serios...

4) Țările cu cele mai frecvente, zgomotoase și satisfăcătoare orgasme

Cu ocazia Zilei Internaționale a Orgasmului, producătorul suedez de jucării sexuale LELO a vorbit cu peste 2.000 de oameni din întreaga lume ca să afle cum diferă orgasmul de la țară la țară.

Se pare că norvegienii combat temperaturile scăzute încălzindu-se între ei: 35% din populația Norvegiei recunoaște că are cel puțin un orgasm pe zi, de regulă mai multe. La polul opus se situează nemții: 2,54% dintre ei spun că nu au avut parte de vreun orgasm în viața lor, cel mai mare procentaj dintre țările studiate.

Cât despre intensitatea orgasmului, Chile-Italia-Spania e threesome-ul care alcătuiește podiumul. 10-13% dintre respondenții acestor țări își poziționează orgasmul în punctul maxim pe o scală imaginară a intensității. 5 stele din 5, cum ar veni. În schimb, Australia e țara unde lumea se plânge de cele mai dezamăgitoare orgasme: 2% din populație își notează climaxul cu 1/10. Mai bine nu l-ar avea deloc.

Încheiem cu cele mai zgomotoase manifestări în pat. LELO a descoperit că brazilienii sunt cei mai gălăgioși dintre pământeni, 65% dintre ei susținând că urlă când ajung la punctul culminant. La polul opus, portughezii par a fi cei mai pudici: 42% dintre lusitani își reprimă orice sunet, orice gâfâit, orice geamăt în timpul orgasmului. De ce? Probabil că nici ei nu știu.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile