Studiu: Bărbații care poartă boxeri produc mai multă spermă

Share
14
Tweet
barbatii si lenjeria intima Foto: Thomas Frey / stream dpa

Se pare că aerul proaspăt și curat oferă cu 17% mai mult spermă. Iar bărbații care poartă chiloți de tip boxer sunt mai sănătoși.

Acesta este rezultatul unui studiu realizat de Școala de Sănătate Publică Harvard TH Chan din Boston.

Lenjeria intimă strâmtă înseamnă temperaturi mari în zona inimă, iar testiculele nu lucrează la capacitate optimă.

„Bărbații care poartă lenjerie de corp strâmtă sunt de două ori mai susceptibili de a avea spermatozoizi mai puțini și de proastă calitate, decât cei care poartă boxeri”, declară specialiștii.

Pentru studiu au fost examinați peste 650 de bărbați care au mers la o clinică din cauza dorinței neîmplinite de a avea copii. Bărbații au fost întrebați ce fel de chiloți purtă de obicei, ți au fost analizate valorile tipice ale fertilității masculine. Aproximativ jumătate dintre aceștia preferau să poarte boxeri.

Rezultatul: În comparație cu bărbații care preferau alt tip de chilot, cei care au optat pentru boxeri aveau cu 17% mai mult spermă.

Pentru a rămâne de calitate bună, sperma trebuie să aibă cu 4 grade mai puțin decât temperatura corpului. Iar lenjeria strâmtă înseamnă încălzirea scrotului și automat și reducerea numărului de spermatozoizi.

Potrivit studiului, bărbaţii care poartă ziua chilot de tip boxer şi care renunță la lenjerie intimă atunci când dorm, au un risc mai mic de a deteriora ADN-ul spermei, în comparație cu cei care poartă lenjerie intimă strânsă pe tot parcursul zilei şi al nopţii.

Sursa: noizz

Arată comentariile