Bărbatul-papuc sau specimenul care dă vina pe femei pentru că n-are curaj

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
18
Tweet

Nu este ușor să ai o relație și nu este ușor să ai o relație funcțională, ca să nu zic fericită.

Sper că am trecut cu toții de vârsta la care credeam, inocenți, că iubirea salvează, pentru că nu te salvează, ba, cel mult, te bagă și cu un picior în groapă dacă lucrurile nu merg în direcția bună.

Comunicare, respect, înțelegere, compromis și toți acești termeni de "oameni mari" stau la baza unei legături de la care poți spera că merge în direcția cea bună.

Și zic spera, pentru că nu poți să ai nicio certitudine în viața asta, oricât ți-ar mai plăcea ție să-ți bagi mâna în foc pentru a demonstra contrariul.

Relația n-ar trebui să te lege de un picior și să-ți dărâme visele, la fel cum n-ar trebui să te spele pe creier, să te controleze, să te brutalizeze, să te abuzeze, să te facă să-ți fie teamă sau frică. O relație bună nu te bagă într-o stare de anxietate și nici nu-ți sfărâmă încrederea în tine.

Nu vreau să vorbesc despre relațiile violente și nici despre cele în care partenerii sunt victime și au suferit traume psihologice, astfel încât să aibă nevoie de terapie și timp pentru a merge mai departe.

Vreau să vorbesc despre un anume tip de relație - relația-papuc, cea în care bărbatul-papuc, ca să nu supere femeie, dă din cap ca un neghiob la tot ceea ce spune ea, fără să aibă vreo replică.

Bărbatul-papuc nu trebuie să fie un bărbat traumatizat și legat fictiv de o femeie-viperă care-l nenorocește non-stop și nu-l lasă se se dezvolte și să-și exprime părerea. Nu întotdeauna, în aceste cazuri, atitudinea unei femei stă la baza angoasei bărbatului.

AJUTOR!

Asta e o scuză și m-am cam plictisit de ea. Bărbatul-papuc poate fi genul care nu vrea să se complice, pentru că-i place să aibă o viață liniștită. Îndrăgostit, el acceptă cerințele din jur fără să le mai gândească bine și fără să-i mai pese de consecințe. Câteva exemple:

Bărbatul-papuc poate fi într-o relație cu o femeie mai puternică și dominantă decât el. Se îndrăgostește de ea, dar apoi nu discută despre lucrurile care-i convin sau nu-i convin, ci lasă capul în jos și se pliază pe temperamentul femeii.

Apoi, în timp, își pierde din încredere și rost și se mai plânge pe la cei 2-3 prieteni care-l mai suportă, dar nu face nimic efectiv să schimbe lucrurile.

Bărbatul-papuc poate acționa și pe bază de supoziții - nu-i mai spun asta, prietenei mele, pentru că știu că va face urât sau va începe să țipe și n-am chef de așa ceva.

El are o viață previzibilă în care (presupune că) știe deja fiecare mișcare a omului de lângă el, așa că evită să vorbească sau să povestească anumite lucruri, deoarece evită să se explice și se pune în spatele unui zid de victimă, deși poate n-a fost victimă niciodată.

Bărbatul-papuc e un bărbat slab, iar femeia de lângă el pare dracul în persoană. N-ai cum să zici altfel. Sigur ai întâlnit cel puțin un bărbat-papuc în această viață, iar gândul ți-a fugit repede la ființa feminină de lângă el și cum ea este o scârbă nenorocită, o zdreanță ordinară care nu-l lasă pe om să-și vadă de viață. Tu ai gândit-o, eu am gândit-o, ei și ele au gândit-o la rândul lor.

TU

Și nu zic nu, sunt femei care simt nevoia de a controla orice și de a vorbi atât de mult și a da atât de multe direcții și directive, încât uită că omul de lângă ele nu mai zice nimic. Dar nu pot să le pun doar pe ele la zid. O relație este o legătură între DOI oameni.

Niciodată unul nu va fi mai vinovat decât celălalt, oricât de mult ne-ar plăcea nouă să credem (și repet, nu vorbesc aici despre relațiile tragice).

Fiecare dintre cei doi parteneri, cu bagajul de rigoare adus în acea relație, simte și analizează lucrurile printr-un filtru propriu, dar apoi uită să-și împărtășească concluziile.

Bărbatul-papuc este personajul prezent într-o relație unde nu se comunică deschis, iar el are un cuvânt de spus în privința asta. Dar nu o face, pentru că-i mai comod să fie victimă, decât să acționeze.

Dragă bărbat-papuc,

Aș vrea să-ți amintesc că ești un individ ca noi toți ceilalți, liber și având dreptul de a fi fericit. Nu te leagă nimeni de o femeie care te face nefericit, la fel cum nu-ți pune nimeni lanțuri la picioare dacă hotărăști să vorbești, cu iubita ta, tot ce ai pe suflet. Vorba aia zisă la nesfârșit, de ți s-a acrit de ea, e și foarte adevărată - o comunicare deschisă și coerentă poate rezolva multe, trebuie doar să încerci:

OARE?

Lista poate continua, dar ideea este că, vei fi toată viața un bărbat-papuc, dacă nu-ți găsești curajul să vorbești.

Iar dacă ai vorbit toate cele de mai sus, iar rezultatul a fost negativ, atunci află că ești într-o relație complet greșită, cu un om fie posesiv, fie gelos, fie complet nepotrivit pentru tine, iar decizia de a rămâne este doar a ta.

Dacă a fi un bărbat-papuc îți face viața mai ușoară, șansele să te transformi într-o victimă și într-o personalitate lipsită de orice substanță sunt foarte mari.

Dacă taci și accepți lucrurile care te irită (sau care obișnuiau să te irite) în mod normal, înseamnă că problema nu mai este la femeia-problemă, ci la tine.

Dragă bărbat-papuc, îmi doresc să fii fericit și liber, îmi doresc să ai curaj și inițiativă, să fii stăpân pe alegerile, preferințele și valorile tale! Îmi doresc să nu-ți lași viața în mâinile unei alte persoane, pentru simplul fapt că-ți pare prea complicat să ai grijă tu de viața ta.

Nu este ușor să ai o relație funcțională și nu promite nimeni o rețetă de succes 100%. Toți am trecut prin drame și am fost și zmei și servitori. Dar viața are rolul de a ne învăța lecții și depinde doar de noi să le punem în practică.

Tu-ți alegi ceea ce vrei să fii, iar dacă alegi de bună voie și nesilit de nimeni să fii un bărbat-papuc și să-ți primești traseul prin viață de la alte persoane, atunci să-ți fie cu noroc! Dar, în condițiile astea, nu mai ești o victimă a femeii, ci ești propria ta victimă, așa cum probabil vei fi pentru totdeauna.

Sursa: Noizz.ro

Topic-uri

barbat relatii femeie curaj
Arată comentariile

NOIZZ URBAN BY FANTA

Vezi și

Extinde