Bătrân bătut până aproape de moarte într-un pasaj din Brașov. Agresorii pot scăpa ușor

Share
197
Tweet
Scena surprinsă de camerele de supraveghere Foto: Facebook

Camerele de supraveghere au înregistrat imagini tulburătoare vineri noaptea, într-un pasaj subteran din Brașov: un bătrân e lovit cu bestialitate de doi tineri până rămâne inconștient, după care mai primește câteva șuturi în cap...

Filmarea începe cu bătrânul bruscat în capătul scărilor, rostogolindu-se câteva trepte și încercând debusolat să fugă. Tinerii îl prind din urmă fără efort, îl culcă din nou la pământ și încep să-l lovească cu pumnii și picioarele oriunde apucă: în burtă, în coaste, în spate, în cap... După câteva șuturi în figură, omul rămâne inconștient pe jos, iar unul dintre animalele alea începe să-l calce pur și simplu pe cap.

Nenorociții se opresc abia când intră-n scenă un paznic. Acesta se oprește timp de o secundă în dreptul bătrânului, să vadă în ce hal e, după care pornește pe urmele agresorilor. Dacă nu și-ar fi făcut apariția, probabil că măcelul ar fi continuat. Click aici pentru filmuleț, dar te avertizez că urmează imagini tulburătoare.

La ce lovituri puternice a încasat, e uluitor că bătrânul e încă în viață. Gabriela Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Braşov, spune că va fi în regulă după 16-18 zile de îngrijiri medicale. Dacă ar exista miracole, ăsta ar fi unul dintre ele.

De la aceeași Dinu aflăm că unul dintre agresori are 18 ani și e din județul Botoșani, iar celălalt – de 23 de ani – provine din Buzău. Victima e un bărbat de 66 de ani din Vrancea. „Cei trei se cunoşteau anterior şi ar fi intrat în conflict din cauza unei sume de bani. Cei doi agresori au fost surprinşi de agentul unei societăţi de pază. Au fost reţinuţi 24 de ore, iar ulterior instanţa a decis arestarea lor pentru 30 de zile. Ei sunt cercetaţi în continuare pentru lovire şi alte violenţe şi tulburarea liniştii publice”, spune purtătorul de cuvânt al Poliției Brașov.

„Lovire și alte violențe”? „Tulburarea liniștii publice”? Să le luăm pe rând. Conform Codului Penal, lovirea sau alte violențe se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 5 ani dacă se produc leziuni traumatice sau e afectată sănătatea victimei, iar îngrijirile medicale necesare sunt de cel mult 90 de zile. Ori asta, ori amendă.

Tulburarea liniștii publice, în cazul ăsta, înseamnă violențe comise în public împotriva cuiva și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani. SAU CU AMENDĂ.

E clar că animalele alea două sunt vinovate de ambele infracțiuni, dar ce ar trebui să înțelegem din lege? În cel mai rău caz fac 7 ani de închisoare, iar în cel mai bun caz scapă cu o simplă amendă?

Ție nu-ți pare mai degrabă tentativă de omor chestia asta? Diferența dintre tentativă de omor și vătămare corporală e destul de subiectivă, din câte se pare. Depinde în primul rând de intenție, deși e clar că niciunul dintre ăia doi nu va spune: „Da, domn’e, intenția noastră a fost să-l omorâm”.

Dintr-o sentință penală a Tribunalului Neamț din 2015 aflăm următoarele: „Lovirea cu intensitate a victimei în zona capului cu un obiect apt să producă decesul dovedește că inculpatul a urmărit suprimarea vieții acesteia, [...] acceptând în mod conștient posibilitatea morții victimei”. Mie mi se pare că pumnii și picioarele intră lejer în categoria „obiect apt să producă decesul”.

Dacă Poliția Brașov se hotărăște să adauge și tentativa de omor pe lista de acuzații, ceea ce se pare că ar trebui să facă, pe ăia doi îi așteaptă ani grei de închisoare. Ani binemeritați.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile