Biserica a scăpat de sub control. Șantaj în timpul slujbei: Dacă nu votezi „DA” la referendum, nu ești creștin-ortodox

Share
579
Tweet
Părintele Ioan Ardelean Foto: Screenshot Facebook/Arhiepiscopia Tomisului | facebook.com/arhiepiscopiatomisului.ro/videos/1015226965315710

Frica de Dumnezeu e deja demodată, chiar și în rândul credincioșilor. Mai nou, creștinii din Constanța se tem de părintele Ioan Ardelean mai mult ca de oricine altcineva.

Catedrala arhiepiscopală „Sfinţii Petru şi Pavel” din Constanţa s-a transformat ieri într-un circ jalnic. La finalul Liturghiei, în timpul căreia – ironic – s-a discutat despre iubirea vrăjmașului, Înaltpreasfinţitul Supraapreciatul Părinte Semizeu Teodosie, arhiepiscop suprem al Tomisului, s-a apucat să preaslăvească referendumul urii și al intoleranței.

Liturghia de ieri Foto: Screenshot Facebook/Arhiepiscopia Tomisului | facebook.com/arhiepiscopiatomisului.ro/videos/1015226965315710

Anulând automat toate vorbele înțelepte și toate sfaturile pacifiste din timpul slujbei, Teodosie ăsta l-a chemat pe Părintele Protodiacon Ioan Ardelean să spele creierii credincioșilor, „ca să înțelegeți mai bine cum să votați <<DA>> și să votați cu toții <<DA>> - vă spun ca un păstor – pentru apărarea familiei adevărate, lăsate de Dumnezeu, și nu pentru tot felul de subterfugii prin care să fie familii persoane de același gen”.

Îți zic eu care-i adevăratul subterfugiu aici, băi, Teo: faptul că faceți politică în biserică, într-un stat definit constituțional ca fiind neutru din punct de vedere religios. Faptul că abuzați de naivitatea oamenilor care vă calcă pragul, că vă dați mari păstori responsabili cu ghidarea turmei indiferent de subiect, că-l scoateți pe Dumnezeu la înaintare ori de câte ori vreți să manipulați masele și vă justificați propriile interese prin clișeul „E voia Domnului!”. Nu aveți limite, iar asta vă face un pericol pentru societate.

Părintele Ioan Ardelean Foto: Screenshot Facebook/Arhiepiscopia Tomisului | facebook.com/arhiepiscopiatomisului.ro/videos/1015226965315710

În fine, preotul Ioan Ardelean s-a apucat să citească cu voce tare comunicatul oficial BOR, îndemnându-i pe toți cei prezenți nu doar să meargă la referendum pe 6-7 octombrie și să voteze „DA”, ci și să-și convingă neapărat toți prietenii și toate rudele să procedeze la fel. Câțiva enoriași au început să plece, moment în care Ardelean a luat-o razna și a început să gesticuleze ca un Vadim Tudor reîncarnat:

Sper că cei care pleacă din Biserică acum sunt cei care sunt deja sunt hotărâți să voteze și au plecat că ei știu ce trebuie să voteze. Că dacă cumva cineva crede că nu merge la referendum, deci nu-și mărturisește credința, și după aceea crede că e creştin-ortodox, se înşală amarnic. Sper că cei care pleacă, cum spuneam, știu deja că votează <<Da>>!”.

Slujba a fost înregistrată și postată integral pe Facebook-ul oficial al Arhiepiscopiei Tomisului. O găsești mai jos, iar partea revoltătoare începe la 3:10:22.

Individul ăsta cu spume la gură e profesor universitar, dacă-ți vine să crezi. Predă Canto la Facultatea de Arte din cadrul Universității Ovidius, Constanța. Dacă așa urât face în Biserică, nu vreau să mă gândesc cum turbează în timpul cursurilor.

Îți reamintesc că săptămâna trecută PSD, PNL și ALDE și-au mutat sediile chiar în sânul Bisericii din Bănești, județul Prahova. Tolăniți la o masă cu spatele la altar, politicienii au făcut propagandă pro-redefinirea familiei în Constituție, spre marea bucurie a primarului PSD-ist: „Biserica este cu politicienii. E un semn bun. A fost ceva frumos şi constructiv”.

Tot în Prahova, în satul Sângeru, preotul a deturnat O ÎNMORMÂNTARE ca să vorbească despre referendum: „Mergeți la vot, nu stați acasă. Dumnezeu să-l ierte”. Dacă asta nu-i blasfemie și bătaie de joc la adresa răposatului...

De aceeași experiență o să ai parte zilele astea dacă participi la vreun botez: „Părintele și-a început predica vorbind despre taine și a sfârșit-o chemând ferm la referendum, unde <<sunt convins că știți ce aveți de făcut pentru a apăra viitorul copilului botezat>>”, povestește un user pe Facebook. „Nu doar atât, totuși: profitând de faptul că nașul copilului locuiește în afara țării, într-o țară occidentală, preotul s-a lansat într-un discurs despre cum <<nașul știe mai bine, a văzut ce nenorociri pot aduce în societate astfel de fenomene>>. Nașul nu știa, căci nu văzuse defel”.

Să nu uităm nici de preoții care întrerup ședințele cu părinții prin școli ca să împartă flyere și să cheme lumea la referendum, motivând că nu-i o acțiune politică, ci una „de bun-simț”. Sau de profesorii de religie care profită de timpul petrecut cu elevii ca să-i spele pe creier, să-i folosească drept instrumente de manipulare a părinților pentru participarea la referendum și votarea redefinirii familiei în Constituție.

Nu mai există nicio delimitare clară între sfera religioasă și cea politică, în România anului 2018. Te duci la biserică să te rogi la sfinții PSD-iști, care te așteaptă așezați frumos la masă cu spatele la altar, poziționați simbolic în zona sacralității, între oameni și Dumnezeu. Nu mai pupi icoane, ci flyere propagandiste. Ți se spune să-ți iubești aproapele și să nu-l judeci, decât dacă face parte din comunitatea LGBT. Și dacă nu votezezi „DA” la referendum, nu ești un creștin adevărat și nu mai ai ce căuta în biserică altă dată.

Păi, pe bune, în condițiile astea de ce te-ai mai duce? Dacă ești un individ religios, mai bine urmărești slujbele live pe Facebook sau pe Trinitas și închizi tab-ul sau schimbi canalul când o ia preotul pe arătură.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile