S-a demonstrat științific: Câinii simt dacă ești o persoană rea

Share
382
Tweet
caine Foto: istock.com

În cele din urmă, o cercetare științifică a arătat că prietenii noștri, câinii, au un fel de al șaselea simț și este aproape imposibil să îi înșele.

Sincer, întotdeauna am simțit că patrupezii au o super putere.

În afară de trăsăturile de bază, patrupezii sunt loiali, dulci și cele mai minunate creaturi din lume. Acum toate acestea s-au dovedit printr-o cercetare, care a subliniat faptul că favoriții noștri cu patru picioare disting oamenii răi de cei buni.

Mai multe cercetări științifice s-au axat, de asemenea, pe al șaselea simț al câinilor și fiecare dintre ei a fost mai sensibil la vibrațiile și emotiile umane decât alte animale, cum ar fi pisicile.

Studiul a fost condus de Akiko Takaoka de la Universitatea Kyoto din Japonia. Cercetătorii au vrut să vadă dacă un câine ar putea să aibă încredere într-un om care l-a mințit. Aceștia au împărțit experimentul în trei etape, pentru a vedea dacă câinii pot saă-și dea seamac ând cineva este de încredere sau nu.

În timpul experimentului, stăpânii le arătau cainilor un recipient cu mâncare. Câinii alergau spre acesta. Apoi, aceștia le arătau un recipient gol. La a treia încercare, câinii nu mai urmau instrucțiunile stăpânilor. Astfel, s-a concluzionat că patrupedele nu cred persoanele mincinoase. Oamenii de știință susțin că aceștia își dau seama dacă un om este de încredere sau nu.

În plus, pe lângă inteligența lor, câinii sunt foarte receptivi la complexitatea emoțiilor umane.

Câinele nostru este capabil să perceapă starea de spirit din jurul său și chiar să încerce să influențeze modul în care alții comunică cu noi.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile