Campionii mondiali pe care România nu dă 2 bani - au ajuns să se antreneze într-un garaj

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
Tweet
Sursa foto: Captură YouTube
Sursa foto: Captură YouTube

Am tot văzut politicieni pe la televizor care se lamentează că prea mulți români pleacă din țară, că la școală ar trebui să se predea patriotismul, ca să-i convingem să rămână... Poți să faci din patriotism materie obligatorie, atâta timp cât nu oferi condiții și îți tratezi până și valorile cu indiferență și dispreț, degeaba.

Iată un exemplu care te va face și pe tine să-ți vină să-ți iei tălpășița din această țară: avem campioni mondiali şi europeni la gimnastică aerobică, tineri cu care România ar trebui să se mândrească, dar care au ajuns să se antreneze într-un garaj. Este vorba despre lotul naţional de gimnastică aerobică, care se pregăteşte într-o sală improvizată într-un fost garaj din curtea clubului Farul Constanţa.

Oare în ce condiții se antrenează echipele de gimnastică aerobică din Olanda, Germania, Franța etc.? În orice caz, condițiile pe care România le oferă acestor campioni mondiali sunt sub orice critică...

Dintre cei 12 tineri, Bianca Gorgovan a reuşit să obţină peste 50 de medalii la cei doar 21 de ani. Nici măcar nu se plânge de condiții, ci doar de faptul că sala e prea mică și tavanul prea jos, ceea ce ar putea duce în timpul antrenamentelor

„E foarte greu în concursurile mondiale, când avem sportivi care se antreneză în nişte condiţii deosebite, cu săli imense, cu tot felul de echipamente, cu trei-patru podiumuri”, a spus pentru Digi24 Cristiana Spânu, antrenorul lotului de gimnastică aerobică.

În momentul de față, echipa de gimnastică aerobică a României se pregătește în mica sală improvizată într-un fost garaj pentru mondialale din 2018 din Portugalia.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile