În ce moment al zilei este cel mai indicat să mâncăm dulciuri

Share
27
Tweet
clatite Foto: Profimedia

Nu mânca dulciuri înainte de masă că îți pierzi pofta de mâncare - Ăsta era sfatul pe care îl primeam când eram mici.

Nu mânca dulciuri noaptea, deoarece îngrașă. Nu consuma ciocolată dimineață, ca îți va fi foame toată ziua. Și lista poate continua... Dar, până la urmă, când puteam mânca un desert?

Potrivit dieticianului Shaun Sacco, pâinea albă și produsele de patiserie nu sunt recomandate la micul dejun.

Cea mai importantă masă a zilei este micul dejun. Un mic dejun sănătos îți da „combustibil” pentru întreaga zi. Însă este important să te asiguri că nivelul glicemiei este constant.

“Mereu pe fugă și în întârziere suntem tentați să mâncăm ceva rapid - clătite, brioșe, cornuri", a spus Sacco.

Dacă crezi că este mai bine să mânânci hrană calorică dimineața, ca să o "consumi" în timpul zilei, te înșeli. În felul ăsta nu îi dai corpului energie suficientă pentru întreaga zi.

Conform recomandărilor lui Sacco, în prima parte a zilei nu este indicat să mănânci o masă cu zahăr și hidrați de carbon. Fără echilibrul dat de proteine și carbohidrați buni (fructe, legume), nivelul zahărului din sânge se va ridica brusc și apoi va scădea, motiv pentru care îți va fi din nou foame și nu vei avea energie.

Sfatul specialistului este să consumi la micul dejun o sursă de proteine și carbohidrați buni. De exemplu, ouă fierte sau o mână de nuci.

Totuși, dacă pofta de dulce nu-ți dă pace, mănâncă un desert la sfârșitul zilei, înainte de a merge la culcare. Cel puțin asta spune Sacco.

Potrivit ei, așa eviți scăderea zahărului din sânge și o nouă poftă de junk food.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile