Care este adevărul despre băuturile energizante?

Share
10
Tweet
energizante Foto: istock

Băuturile energizante pot provoca efecte secundare periculoase, de aceea oamenii de știință recomandă limitarea vânzărilor.

Energizantele se se numără printre cele mai populare mijloace de creștere a energiei, deși în general se știe că acestea nu sunt printre cele mai sănătoase băuturi care pot fi livrate corpului. Acest lucru este confirmat de un nou studiu.

Oamenii de știință de la Universitatea din Waterloo din Ontario, Canada, pe baza unui studiu recent, susțin că este necesar să se introducă măsuri pentru a restricționa vânzarea de băuturi energizante persoanelor sub 16 ani. Ei au descoperit ca 55% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 12-24 ani au resimțit efectele adverse ale băuturilor energizante - creșterea ritmului cardiac, dureri în piept și convulsii.

În urma studiului s-a constatat că aproape un sfert dintre cei 2055 de participanți au prezentat o bătăie rapidă a inimii sau au avut probleme cu somnul atunci când au consumat băuturi energizante. 18,3% au avut dureri de cap, 5,1% dintre ei s-au confruntat cu grețuri, vărsături sau diaree. 3,6% dintre persoane au raportat dureri în piept, în timp ce 0,2% au prezentat convulsii.

Constatările studiului sugerează necesitatea de a crește supravegherea efectelor asupra sănătății ale acestor produse.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile