Care sunt orașele din UE unde-ți găsești cel mai ușor job - un oraș din România este în top

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
107
Tweet
Foto ilustrativ

Există foarte multe țări în Uniunea Europenă unde putem să ne mutăm, dar nu în toate vom găsi ușor un loc de muncă.

Informațiile publicate de Eurostat, cei care se ocupă de statisticile țărilor la nivel european, prezintă orașele unde locuitorii se declară mulțumiți de locul de muncă pe care-l au și unde îți poți găsi cu ușurință un job.

Spre exemplu, triumfător la ambele capitole este Praga, unde, în 2015, 72% dintre oamenii care au răspuns la un sondaj despre cât de ușor este să-ți găsești job în oraș au spus "foarte ușor".

Pe locul următor este un oraș din România, și anume Cluj (67%), iar pozițiile imediate sunt luate de München (62%) şi Bratislava (62%).

Din păcate, există și reversul medaliei - 10 orașe din UE nu se încadrează în aceste criterii, iar 8 din 10 persoane spun că nu este ușor deloc să-și găsească un loc de muncă.

Topul aici este format din Palermo (96%), Napoli (93%) şi Torino (85%), precum şi în regiunea Athina din jurul capitalei Greciei (85%) şi oraşul spaniol Málaga (85%).

Foto ilustrativ

Dacă vorbim doar despre locurile unde le place foarte mult oamenilor la job-ul pe care-l au, atunci Graz (al doilea oraş din Austria) este câștigător. În anul 2015 aproximativ 85% se declarau satisfăcuţi de locul lor de muncă, cool, nu?

Și aici avem un pol opus, unde se încadrează un alt oraș din țara noastră.

Mai puțin fericiți sunt locuitorii din Miskolc din nord-estul Ungariei (44%), urmaţi de cei din Athina (45%) şi cei din Budapesta şi Piatra Neamţ, ambele cu un grad de satisfacţie de 49%.

Eurostat subliniază că acestea sunt singurele oraşe din UE unde mai puţin de jumătate din populaţie se declară satisfăcută de locul de muncă actual.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile