Carnea de pui va fi istorie din cauza schimbărilor climatice

Share
Tweet
Chicken McNuggets Foto: Alisha Mendgen / Noizz.de

Vin vremuri grele pentru carnivorii înrăiți.

Potrivit unui raport al WWF (World Wide Fund for Nature), până în 2050 populaţia planetei va fi afectată de dispariţia anumitor alimente. Fructele de mare şi peştele, ciocolata şi cafeaua, carnea de pui şi de miel, brânza, anumite leguminoase şi fructe, dar şi vinul vor fi afectate de încălzirea globală.

Gareth Redmond-King, directorul campaniei de climă și energie al WWF, a declarat pentru Unilad:

"Puiul va fi afectat de schimbările climatice, probabil că va costa mai mult și ar putea fi hrănit cu alge sau insecte în viitorul prea puțin îndepărtat. Modul în care mâncăm contribuie și la schimbările climatice. Noi toți putem contribui decisiv la combaterea schimbărilor climatice ".

Raportul WWF avertizează că până în 2050 puii vor fi hrăniți cu remedii alternative, cum ar fi algele sau insectele.

Aşa că, în viitor, preparatele din carne de pui vor fi extrem de scumpe sau vor avea un gust mult prea nasol.

În plus, specialiştii susţin că renunțarea la carne, în special cea de vită, ar ajuta la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Carnea reprezintă o utilizare risipitoare a apei şi creează o grămadă de gaze cu efect de seră.

Cu alte cuvinte, se pare că există un singur lucru pe care îl putem face cu toții astăzi - să mâncăm mai puțină carne.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile