Carnea produsă în laborator va deveni o realitate în farfuriile românilor

Share
15
Tweet
carne Foto: www.flickr.com/marius_boatca/

O veste bună pentru cei care luptă împotriva tratării inumane a animalelor.

"Carnea artificială", care este creată fără sacrificarea creaturilor vii, nu este ceva științifico-fantastic, ci va deveni o realitate în viitorul apropiat.

Carnea produsă în laborator devine din ce în ce mai populară nu numai pentru oamenii de știință, ci și pentru afaceriști, motiv pentru ar putea deveni în curând o alternativă viabilă în creșterea animalelor.

Ce este "carnea” crescută în laborator? O companie olandeză care a prezentat în urmă cu 5 ani primul burger din carne făcută în laborator a declarat că a reuşit să găsească finanţare pentru a-şi continua planurile de a produce şi vinde carne artificială. Carnea va fi mult mai ieftină decât cea naturală, iar procedeul constă în obţinerea şi multiplicarea unei culturi de celule prelevate de la animale vii, substituind ferma tradiţională cu o serie de cuve în care „carnea” este crescută ca şi produs final, imitând condiţiile existente în organismele vii.

Future Meat Technologies garantează producerea de mușchi și grăsimi nemodificate genetic.

În prezent există mai mult de 25 de companii implicate în comercializarea de carne pură.

Memphis Meat (principalii investitori sunt Bill Gates și Richard Branson) are în lucru carne de vită, de pui și de rață produsă în laborator.

În tehnologie investesc și giganți ai industriei cărnii - American Tyson Foods și Cargill sau cel mai mare producator din Germania de carne de pasăre, PHW/Wiesenhof.

Avantajele unei astfel de metode de producție a cărnii sunt în primul rând limitarea impactului negativ asupra mediului și problemele legate de bunăstarea animalelor.

De asemenea, consumatorii sunt interesați în mod activ de acest tip de carne. Conform cercetării Faunalytics, 66% dintre cetățenii americani sunt dispuși să încerce "carnea pură" și 46% să o cumpere în mod regulat.

Potrivit cercetătorilor, în viitor, carnea produsă în laborator poate ajuta la rezolvarea problemelor legate de consumul de carne al unei populații mondiale în creștere, al celor legate de schimbările climatice și de protecția animalelor.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile