A mai căzut un mit – Cât de des se gândesc bărbații la sex?

Share
26
Tweet
barbatii si sexul Foto: shutterstock.com

Este adevărat că bărbații se gândesc mai mult la sex decât femeile. Însă nu la fiecare 7 secunde, așa cum se credea.

Oamenii de ştiinţă de la Ohio State University au dărâmat mitul potrivit căruia bărbaţii se gândesc la sex la fiecare 7 secunde.

În urma unui studiu, cercetătorii au demonstrat că bărbații se gândesc în aceeași măsură și la alte nevoi precum dormitul sau mâncatul.

Oamenii de știință au descoperit că bărbaţii se gândesc la sex, în medie, de 19 ori pe zi, în timp ce gândul femeilor zboară la această activitate de zece ori.

La studiu au participat un grup de tineri, 283 de studenţi voluntari, dintre care 163 de femei şi 120 de bărbaţi, care au fost supuși unui set de întrebări cu privire la nevoile lor biologice.

Rezultatele studiului au arătat că sexul ocupă primul loc în topul nevoilor biologice, dar nu la mare distanţă de mâncare, la care bărbaţii se gândesc de 18 ori pe zi, sau somn - la care se gândesc de 11 ori pe zi.

Asta în timp ce femeile se gândesc de 15 ori la mâncare şi de 8 ori la somn.

"Concluziile studiului ne confirmă un vechi stereotip, conform căruia bărbaţii se gândesc la sex mai mult decât femeile, dar şi faptul că în creierul oamenilor se regăseşte apetenţa aproape egală pentru alte nevoi biologice", a declarat Terri Fisher, profesor de psihologie.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile