Ce-am înțeles din București după aproape un an de când m-am mutat aici

Share
47
Tweet
Foto ilustrativ

Hei, eu sunt Betty și în curând se împlinesc zece luni de când m-am mutat în Capitală. Dacă inițial credeam că voi urî Bucureștiul pentru aglomerația lui, acum am ajuns să îmi canalizez energiile pe partea de love a relației noastre.

Ca să înțelegi mai bine, eu vin dintr-un oraș mic (a se citi unul cu patru semafoare care nu funcționează în același timp), unde e aproape liniște și pace și te întâlnești cu aceiași cinci oameni când ieși din casă.

Poate că ai auzit și tu de el, că parcă nu suntem așa de la capătul Pământului (vezi că are și Keed melodie) - Călărași.

Am ales să vin aici la facultate, pentru că era mai aproape de casă, nu eram chiar în necunoscut și am rude. Am decis să-i dau Bucureștiului o șansă.

Când m-am mutat și oamenii îmi ziceau că mă voi obișnui și va ajunge să îmi placă, credeam că glumesc și doar vor să fie încurajatori. Cu toate că la început am fost reticentă, orașul m-a surprins și acum înțeleg de ce.

Uite câteva chestii pe care le-am constat și probabil ai făcut-o și tu despre București, această concrete jungle where dreams are made of a românilor.

Unul dintre cele mai complicate aspecte ale adaptării mele a fost legat de distanța dintre locul unde stau și cel în care vreau să ajung, având în vedere că eram obișnuită să fac mai puțin de o oră până la ieșirea din oraș. Pe jos.

București

Și așa ajungem la cel de-al doilea punct horror: transportul în comun. Am învățat să conviețuiesc cu pensionarii din RATB care se grăbesc la orice oră, sau cu oamenii obosiți cu fețe triste din metrou și să mă orientez mai bine în spațiu.

Poveste amuzantă: recent mutată, trebuia să ajung undeva, și cum stau într-o parte de Berceni de unde trebuie să iei autobuzul până la cea mai apropiată gură de metrou, mergeam cu 114 sperând să mă ducă la Unirii.

După ce am văzut că trece și de ultima bucată de drum pe care o mai cunoșteam, m-am panicat puțin și am întrebat pe cineva, răspunsul fiind, evident, "Ce să caute la Unirii?" și așa am vizitat fără să vreau intrarea în Ferentari. De atunci Google Maps este prietenul meu cel mai bun.

București

Fiind un oraș mare, e logic să ai cozi peste tot. Coada de la magazin, de la casa de bilete din gară, de la abonamentul la metrou. Sau din stația de autobuz ca să fiu și mai dramatică. Bucureștiul te învață să ai răbdare.

Tradiționalul drum până la Mega nu este doar un mit, pentru că există câte un Mega Image la câteva străzi distanță. Știi cum e magazinul de la scara blocului tău? Aici îl înlocuiești cu Mega.

Ce-i drept, Bucureștiul are farmecul său atunci când ai timp să îl descoperi și faci abstracție de minusuri. Are magia proprie și nu degeaba a fost numit cândva micul Paris.

București

Azi poate că este mai mult ceva hibrid - de la străduțele instagramabile pe care poți să te plimbi liniștit când vrei să scapi de haosul general, la cafenelele mișto și alte locuri de ieșit, la evenimentele faine care au loc în fiecare zi și până la mixul ăsta de oameni diferiți cărora nu le e frică să se afirme.

Chiar ajunge să-ți lipsească atunci când pleci un week-end, pentru că sunteți în genul ăla de relație în care vă redescoperiți continuu și vă încurajați reciproc să faceți chestii nebunești. Pe mine m-a schimbat Bucureștiul. Pe tine nu?

București

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile