Ce are de spus Uber după ce COTAR a anunțat că 3 șoferi ai companiei au atacat un taximetrist în București

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
Tweet
Foto ilustrativ

Uber a fost în tensiuni cu reprezentanții Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) încă de când a ajuns în România, dar în 2018 lucrurile au accelerat.

COTAR a anunțat printr-un comunicat că trei șoferi Uber ar fi bătut în taximetrist, în fața unui club din Capitală.

"COTAR semnalează o situaţie inadmisibilă: prima altercaţie între şoferii Uber şi taximetrişti a avut loc aseară, în Bucureşti, ca urmare a vidului legislativ creat de politicieni incompetenţi şi corupţi.

Trei şoferi ai firmei UBER au bătut un taximetrist, în faţa unui club din Bucureşti.

Taximetristul a cerut ajutorul colegilor care au ajuns la locul faptei să îl salveze pe cel atacat şi au sunat la serviciul unic de urgenţă 112. Şoferii UBER au fugit până la sosirea poliţiştilor şi ambulanţei SMURD", notează comunicatul COTAR.

Foto ilustrativ

Vasile Ștefănescu, președintele COTAR, a dat și o declarație în acest sens, informează evz.ro.

"Am ajuns la bătăi de stradă și la anarhie, din cauza intereselor politicienilor are au blocat în ultimii ani modificarea Legii Taximetriei. Asistăm la începutul haosului în România, ca urmare a incompetenței politicienilor din ultimii ani.

Se știe cine conduce firma UBER în România, se știe că se face lobby, fără a exista o lege în acest sens în România, dar niciun politician nu dorește să modifice legea, astfel încât să lase autoritățile să oprească pirateria.

Ordonanța de urgență promisă de ultimii trei miniștri ai Transporturilor nu s-a mai dat, iar pentru noi este foarte clar că nu există voință politică în acest sens.

În campania electorală din 2016 am constatat că absolut toți liderii politici au preluat această temă, de interes la momentul respectiv, apoi au abandonat subiectul.

Deputații USR au promis că vor depune un proiect de lege, dar nu au mai spus nimic despre această inițiativă, în ultimele trei luni".

Screenshot

Informația a fost dezbătută și pe Clubul Taximetriștilor, după cum poți vedea mai jos:

Screenshot

Prima reacție oficială Uber a fost aceea de a dezminți declarațiile făcute de COTAR. Compania a precizat că cei trei șoferi acuzați nu sunt angajați Uber.

"Informația nu este adevărată. Am făcut verificări și cele trei numere de înmatriculare care apar în înregistrarea video nu se află în baza noastră de date cu șoferi parteneri.

Întotdeauna vom condamna ferm orice formă de violență și credem că Bucureștiul are nevoie și de servicii de taxi și de soluții alternative de transport, precum UBER".

Foto ilustrativ

Ulterior, Uber a venit cu o nouă declarație în care spune că două numere de înmatriculare din solicitarea poliției aparțin, într-adevăr, unor șoferi afiliați companiei, precizând însă că acestea sunt diferite de cele care apar în video:

"Vă informăm că, între timp, autoritățile au venit către Uber cu o solicitare oficială de informații privind trei numere de înmatriculare asociate incidentului, diferite de cele care apar în video.

Confirmăm că două dintre cele trei numere din solicitarea poliției se află în baza noastră de date și colaborăm cu autoritățile pentru a ajuta la elucidarea cazului. Până la clarificarea situației, cei doi parteneri au fost dezactivați.

Pe de altă parte, avem suficiente motive să credem că a fost vorba despre o provocare. Uber condamnă ferm orice formă de violență, indiferent împotriva cui este îndreptată".

Vom reveni cu detalii pe măsură ce le aflăm. Tu ce părere ai despre toată treaba asta?

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile