Ce are Uber de zis în mod oficial după ce Firea vrea să interzică serviciul

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
10
Tweet
Foto ilustrativ

Gabriela Firea pare să aibă mult timp liber în care să se gândească ce mai strică și mai schimbă prin oraș și cum poate să facă și ea un ban în urma tuturor acestor modificări.

După ce a vrut un târg în Piața Victoriei, la care a fost nevoită să renunțe, primarul Capitalei s-a gândit să realizeze un regulament prin care să interzică toate formele de practicare a taximetriei care nu se încadrează în prevederile Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, precum și în cele ale HCGMB 78/2008 și ale Codului Fiscal.

Firea nu a folosit explicit cuvintele Uber sau Taxify, dar este absolut evident că la ele s-a referit, atunci când a ales să poarte discuții cu reprezentanții Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.).

Foto ilustrativ

Uber a transmis o poziție oficială vizavi de comunicatul PMB, după cum urmează:

Aplicațiile ca Uber, serviciile de carsharing, de taxi și transportul în comun constituie, împreună, soluții care pot duce la reducerea aglomerației, a poluării și pot rezolva problema parcărilor din București.

Peste 350.000 de bucureșteni se bazează pe Uber pentru drumurile zilnice și mii de șoferi parteneri fac un venit în plus, prin intermediul aplicației și contribuie la bugetul public.

Ne dorim să discutăm despre viitorul industriei de transport împreună cu municipalitatea și cu alți actori din industrie pentru a face ceea ce este cel mai bine pentru consumatori și pentru oraș.

Credem că dialogul este cea mai bună cale pentru a oferi bucureștenilor cele mai bune servicii de transport - oficialii Uber Romania.

Foto ilustrativ

Background despre Uber:

  • Uber este un serviciu fiscalizat și transparent
  • Toate cursele vin cu o factură fiscală
  • Anul trecut, ca exemplu, 100 de parteneri Uber au contribuit cu aproximativ 320.000 de lei taxe la bugetul de stat, constând în TVA intracomunitar, impozit pe venit, impozit și contribuții salariale.
Foto ilustrativ

Serviciile ca Uber sunt diferite de cele de taxi

  • Spre deosebire de taxi, serviciile ca Uber sunt comunități online închise, de șoferi care își împart mașina și de pasageri
  • Un partener Uber nu poate lua pasageri de pe stradă, la fel cum un pasager nu poate folosi serviciul în afara aplicației
  • Partenerii au 100% flexibilitate și libertate, foarte mulți folosind aplicația sub 10 ore pe săptămână, în special în drum spre birou sau spre casă, cu opțiunea Destinații Predefinite
  • Serviciile Uber au fost definite și reglementate diferit de taxi în multe alte țări, precum SUA, Marea Britanie, Franța, Portugalia sau Estonia.
  • În București, peste 15% din utilizatori sunt turiști. 1 din 4 utilizatori de Uber își folosește mașina mai puțin, de când au la dispoziție și servicii ca Uber, conform IMAS
  • Uber este prezent în 21 din țările membre UE, iar la nivel mondial, în peste 650 de orașe din peste 75 de țări
  • Uber a avut până acum discuții pozitive cu reprezentanții Guvernului și ai Parlamentului României.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile