Ce mesaj are Uber pentru voi, după violențele din ultima perioadă în care a fost implicată compania

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
Tweet
Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

În România avem un conflict destul de vizibil între taximetriști și Uber, iar în ultima vreme s-a trecut și la violențe, nu doar la amenințări.

Deși la un moment dat inițiatorii acestui conflict au fost șoferii mașinilor galbene, se pare că și șoferii Uber vor să aibă ceva de spus și au trecut la fapte.

Am avut conflictul din București, despre care reprezentanții Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) au spus că a fost declanșat de Uber - 3 șoferi ai companiei au atacat un taximetrist.

Foto ilustrativ

Uber a declarat după acest incident că nu acceptă violențele și că toți cei implicați în scandal vor fi scoși din aplicație, asta dacă se dovedește că au luat parte la scandal.

Nu s-a mai auzit nimic despre continuare, însă, recent, Timișoara a avut parte de un UBER Fight Club, unde mai mulți taximetrişti s-au bătut cu şoferii aplicației de carsharing.

Violență pe linie, atât provocată de taximetriști, cât și de Uber, iar cale de mijloc momentan nu există.

În urma acestor întâmplări, Uber a venit cu un mesaj pentru utilizatori, în care-și spune punctul de vedere într-un mod diplomat și apelează la bunul simț al oamenilor.

Foto ilustrativ

"Condamnăm ferm actele de violență din ultimele zile, indiferent că au fost îndreptate împotriva șoferilor de taxi sau a șoferilor parteneri Uber. Am trimis un mesaj tuturor partenerilor noștri în care i-am sfătuit, în cazul în care sunt victima unor agresiuni, să apeleze imediat la 112, asigurându-i de tot sprijinul nostru.

Pe de altă parte, toți cei care inițiază conflicte sau dau curs provocărilor nu vor mai avea acces în aplicație - astfel de comportamente nu își au locul în comunitatea Uber.

Suntem însă îngrijorați de numărul tot mai mare de agresiuni raportate de partenerii noștri în ultimele zile, de la șicane în trafic, atacuri cu ouă, mașini avariate până la atacuri fizice.

Facem apel la calm și dialog civilizat - oamenii au nevoie atât de taxi, cât și de servicii ca Uber, iar astfel de atacuri pun în pericol siguranța tuturor participanților la trafic", au spus oficialii Uber România.

Foto ilustrativ

Soluții concrete nu există momentan, ci doar speranța că toți cei implicați în aceste servicii vor găsi pacea interioară să comunice și să renunțe la scandaluri și violențe.

Tu ce crezi că ar trebui făcut să existe PACE între Uber și taxi?

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile