Despre ce e vorba în cel de-al 70-lea miracol recunoscut de Biserica Catolică

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
Tweet
Foto ilustrativ

În lumea asta mare se întâmplă uneori lucruri pe care nimeni nu le poate explica, așa că unele dintre ele ajung să fie catalogate drept miracole.

În 2018, Biserica Catolică a recunoscut cel de-al 70-lea miracol și anume vindecarea lui Bernadette Moriau, o măicuţă franceză de 79 de ani care abia s-a putut mișca, timp de zeci de ani.

Bernadette Moriau s-a născut în 1939, în nordul Franței, iar la vârsta de 27 de ani a început să aibă dureri lombo-sciatice. A suferit 4 intervenții chirurgicale, dar niciuna nu i-a rezolvat problema.

În 2008, măicuța a primit ritualul ungerii bolnavului, atunci când a participat la pelerinajul de la sanctuarul de la Lourdes, în sud-vestul Franţei.

Bernadette Moriau

La întoarcerea acasă, pe 11 iulie, 2008, Bernadette Moriau "a simţit o senzaţie neobişnuită de relaxare şi de căldură în tot corpul şi a auzit un fel de voce interioară care i-a cerut să renunţe la corset şi la atele", se arată în comunicatul diocezei.

"Observând că vindecarea respectivă a fost bruscă, rapidă, completă şi durabilă şi a rămas fără explicaţie în stadiul actual al cunoştinţelor noastre ştiinţifice, declar caracterul miraculos şi valoarea semnului divin al vindecării sorei Bernadette Moriau obţinută prin intervenţia (...) Fecioarei Maria", a spus monseniorul Jacques Benoît-Gonnin.

Bernadette Moriau n-a mai luat niciun tratament din 11 iulie, 2008, iar în prezent duce o viață absolut normală, la cei 79 de ani pe care-i are.

Cazul ei nu a fost analizat doar de clerici, ci au fost implicate mai multe comisii de medici în poveste.

În 2009, 2013 și 2016 au avut loc reuniuni colegiale la Lourdes, iar în urma acestora, Biroul de constatări medicale a putut confirma "caracterul neprevăzut, instantaneu, complet, durabil şi inexplicabil al vindecării".

Lourdes a devenit un loc de pelerinaj pentru credincioși încă din 1858, atunci când Bernadette Soubirous, în vârstă de 14 ani, a văzut-o pe Fecioara Maria.

Aici poți afla întreaga poveste, iar aici găsești toate cele 69 de cazuri care au fost declarate minuni de Biserica Catolică.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile