Cele 2 mari criterii după care oamenii te judecă atunci când te văd pentru prima oară

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
16
Tweet
Foto ilustrativ

Știi cum se zice că prima impresie contează - poate nu fi chiar cea mai bună decizie să judeci un om după câteva minute petrecute cu el pentru prima oară, însă realitatea face că mai toți suntem superficiali și o facem.

Bine, primele impresii se mai schimbă în timp, dar dacă ești curios despre cele două mari criterii după care oamenii te judecă, atunci te invit să citești opiniile psihologului de la Harvard, Amy Cuddy.

Amy, alături de colegii ei Susan Fiske și Peter Glick, au studiat primele impresii mai mult de 15 ani și au observat că există pattern-uri de comportament.

Cuddy a lansat cartea "Presence", unde povestește despre cum oamenii răspund rapid la 2 întrebări atunci când te cunosc:

- Pot avea încredere în persoana asta?

- Pot respecta persoana asta?

Foto ilustrativ

Psihologii transpun întrebările astea în două dimensiuni - căldură și competență, iar idealul ar fi să le ai pe amândouă.

Interesant este că, mai ales în mediile profesionale, Cuddy susține că oamenii consideră competența un factor mult mai important decât căldura. De fapt, căldura, numită și încredere, este cel mai important factor în modul în care oamenii te evaluează.

"Dintr-o perspectivă evoluționară, este mai vital pentru supraviețuirea noastră să știm dacă o persoană merită încrederea noastră", spune Cuddy.

Foto ilustrativ

E destul de logică treaba asta, mai ales dacă te gândești cum în zilele oamenilor din peșteri era mai important să-ți dai seama dacă cel de lângă tine te va omorî și-ți va fura bunurile, decât dacă avea abilitățile necesare să facă un foc de calitate.

Deși se pune mult preț pe competență, Cuddy este de părere că aceasta este evaluată, doar după ce încrederea a fost stabilită. Dacă te concentrezi prea mult în a arăta cât de tare ești tu, acest lucru se poate întoarce împotriva ta.

Psihologul de la Harvard spune că internii de la MBA sunt atât de concentrați prin a fi priviți ca fiind deștepți și competenți, încât asta-i determină să nu participe la anumite evenimente sociale sau să ceară ajutorul, iar în general, să fie priviți ca fiind inabordabili.

Foto ilustrativ

Acești "overachievers" vor avea parte de un adevăr neprietenos atunci când vor afla că n-au primit jobul dorit, deoarece nimeni n-a apucat să-i cunoască și, implicit, să aibă încredere în ei.

"Dacă cineva pe care încerci să-l influențezi nu are încredere în tine, nu vei ajunge foarte departe; de fapt, e foarte posibil să trezești suspiciuni și să pari chiar că vrei să-i manipulezi pe cei din jur.

O persoană caldă, demnă de încredere și care în același timp este și puternică va stârni admirație, dar doar după ce se va stabili că încrederea transformă puterea ta într-un dar și nu într-o amenințare", spune Cuddy.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile