Astea sunt cele mai dubioase fetișuri din lume

Share
Tweet
foto: youtube.com

Lăsând deoparte pedofilia, necrofilia, sadismul, masochismul și alte parafilii pe care le știm cu toții, hai să citim despre niște fetișuri pe cât de obscure, pe atât de dubioase:

Agalmatophilia

Venus din Milo (foto: gifmania.us)

Numită după grecescul „agalma” (statuie), pararfilia asta e caracterizată de atracția sexuală față de statui, păpuși, manechine și alte figurine. Se poate manifesta prin fantezii în care obiectul respectiv prinde viață, figurinele interacționează (ca atunci când ești mic și-ți ciocnești violent roboțeii) sau chiar ești transformat/transformi pe altul într-un obiect imobil. Imaginează-ți ce trist ar fi ca actrița ta porno preferată să fie Venus din Milo...

Apotemnophilia

Gary Sinise din „Forrest Gump” (foto: giphy.com)

Dacă te înfierbântă ideea amputării vreunuia dintre membrele tale, e clar că suferi de anotemnofilie. Cu accentul pe „suferi”. Chestia asta e o tulburare neurologică manifestată prin dorința intensă și longevivă de a rămâne fără un membru și/sau de a ajunge paralizat/orb/surd. O explicație înaintată de neurologi este un „glitch” în lobul parietal drept care împiedică maparea completă a corpului. Fiind o parafilie, orgasmul apotemnofililor depinde de operația de amputare. That’s just fucked up.

Chremastistophilia

Michael Shannon în „Boardwalk Empire” (foto: vanityfair.com)

Asta înseamnă să te excite jefuirea. Mai exact, să fii tu victima jafului, ceea ce merge mână-n mână cu masochismul. Nu furtul propriu-zis al banilor tăi de buzunar e principala atracție în cazul de față, ci experiența în întregime. Senzația de neputință, tensiunea, autoritatea infractorului, urmatul ordinelor - astea-s ingredientele rețetei perfecte pentru orgasmul victimelor.

Dendrophilia

foto: giphy.com

Cunoscută și sub denumirea „arborphilia”, parafilia asta constă în atracția sexuală față de copaci. Fie venerezi arborii ca pe niște simboluri falice, fie treci la acțiune și-ți faci de cap cu câte-o scorbură. Fetișul ăsta ne duce automat cu gândul la Maitreyi a lui Eliade:

„Şi Chabù iubeşte acum pomul ei; dar al meu era mare, căci şedeam pe atunci în Alipore, şi acolo erau arbori mulţi şi voinici, şi eu m-am îndrăgostit de unul înalt şi mîndru, dar atît de gingaş, atît de mîngîietor... Nu mai mă puteam despărţi de el. Stam ziua întreagă îmbrăţişaţi, şi-i vorbeam, îl sărutam, plîngeam. Îi făceam versuri, fără să le scriu, i le spuneam numai lui; cine altul m-ar fi înţeles? Şi cînd mă mîngîia el, cu frunzele pe obraz, simţeam o fericire atît de dulce, încît îmi pierdeam răsuflarea. Mă rezemam de trunchiul lui, ca să nu cad. Fugeam noaptea din odaie, goală, şi mă urcam în pomul meu; nu puteam dormi singură. Plîngeam sus, între frunze, pînă ce se apropia ziua, şi începeam să tremur. O dată era să mă prindă mama, şi am tras o spaimă de am rămas multe zile în pat. De atunci m-am îmbolnăvit eu de inimă. Şi nu puteam sta în pat dacă nu mi se aduceau în fiecare zi ramuri proaspete din pomul meu cu <<şapte frunze>>...”.

Ce poți să mai zici?

Formicophilia

Nicolas Cage în „The Wicker Man” (foto: imgur.com)

Până acum am vorbit despre fetișuri dubioase, dar a sosit timpul să ne axăm pe ceva de-a dreptul dezgustător. Formicofilia este o ramură a zoofiliei care presupune dorința puternică de a fi acoperit de insecte. Furnici, păianjeni, gândaci, albine și orice altceva de care te-ai feri în mod normal. Plăcerea atinge cote maxime pentru oamenii ăștia când insectele mișună prin zona genitală. OK, suficient, să trecem mai departe.

Infantilismul parafilic

foto: makeagif.com

Poți să-i spui „autonepiophilia” dacă vrei să te complici, sau doar „sindromul adultului bebeluș”. Indivizii ăștia se luminează la față când sunt îmbrăcați și tratați ca niște bebeluși, când fac pe ei în scutec și partenerul îi schimbă, când sunt hrăniți din biberon ș.a.m.d. Treaba poate funcționa și vice-versa, adică ei să-și îngrijească partenerii ca și cum ar fi nou-născuți. Infantilismul parafilic nu trebuie confundat cu pedofilia, pentru că se rezumă la role-play inofensiv. Dubios, dar măcar consensual.

Nasophilia

foto: giphy.com

Numele e cât se poate de sugestiv. Chiar trebuie să intrăm în detalii? Fie. Nasofilia este atracția sexuală față de nasuri și se împarte în două mari categorii: pasiunea pentru diverse tipuri de nas și cea pentru anumite părți ale nasului (nările, podul nazal etc.). Parafilia asta se poate lega și de metamorfoza nasului, cum e aia prin care trece Pinocchio atunci când minte. Arată-i unui nasofil scena asta din desene, iar nasul lui Pinocchio nu va rămâne singura chestie care se lungește. Sigmund Freud a spus că nasul devine astfel un substitut sexual pentru penis, deci împătimiții îl folosesc corespunzător.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile