Cercetătorii au decis: iubirea îngrașă

Share
60
Tweet
Fericirea ingrasa Foto: shutterstock.com

Dacă nu te mai încap jeanșii sau topurile pe care le-ai purtat la începutul relației, nu te panica. Stai chill și nu mai da vina pe karmă, pe diete sau pe pofte.

Cercetătorii susțin că fericirea este una dintre cauzele kilogramelor în plus. Se pare că prea iubire îngrașă.

Timp de 4 ani cercetătorii de la American Psychological Association au monitorizat 169 de cupluri căsătorite. În acest timp au urmărit variațiile în înălțime, greutate, gradul de fericire și nivelul de stres în cuplu.

S-au luat în calcul două teorii. Prima susținea faptul că dacă ești fericit nu te îngrași, pentru că nu ai motive să mănânci ca să-ți hrănești emoțiile negative. A doua teorie spunea că atunci când te afli într-o relație și iubești, te îngrași, pentru că nu mai pui accent pe aspectul fizic.

La final s-a confirmat a doua teorie. Mai exact, s-a dovedit că dragostea trece prin stomac, la propriu. Atât pentru bărbați, cât și pentru femei.

De altfel, există și un alt studiu care confirmă teoria: "Mănânci cu 35% mai mult atunci când servești masa cu cineva care îți place.

Însă aici treaba stă altfel. S-a stabilit că femeile au tendința de a mânca mai mult atunci când sunt fericite. Atât de mult încât în primul an de relatie câștigă 3 – 4 kilograme.

Acum nu te gândi să strici armonia cu o ceartă de zile mari. Pentru că un alt studiu arată ca și certurile duc la îngrășare.

Cercetătorii au observat că în cazul cuplurilor care se ceartă mai des, femeile şi bărbaţii ard mai puţine calorii după o masă comparativ cu alte cupluri, care se ceartă mai puţin.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile