Cercetătorii știu de ce ne îngrășăm după ce renunțăm la țigări

Share
Tweet
tigari Foto: istock.com

Această descoperire poate justifica apariția kilogramelor în plus pe care le acumulezi după ce renunți la țigări.

Într-un studiu recent realizat de Institutul de Științe de la Universitatea din Michigan, un grup de specialiști a investigat un nou tip de funcție a celulelor adipoase, care sunt cunoscute si sub numele de grăsime ”bej”.

Se găsesc în grăsimea albă a fiecărei persoane, această din urmă fiind asociată de apariţia diabetului şi a obezităţii, dacă se găseşte în cantităţi mari în organism.

Spre deosebire de grăsimile albe, care se concentrează în primul rând pe stocarea energiei, găsimea brună pare să acționeze în mod similar cu țesutul muscular, folosind grăsimea albă drept combustibil

În 2009, cercetările au arătat că adulții au, de asemenea, în celulele lor grăsime maro, care este implicată activ în metabolism. Proporția acestora a fost de 3-7,5%, iar cele mai mari sunt la femei.

De asemenea, s-a dovedit că grăsimea brună crește până la pubertate, apoi scade.

Pentru a evalua modul în care funcționează celulele adipoase, cercetătorii le-au activat.

Celulele brune sunt foarte importante în controlul sănătății metabolice a întregului corp. Rezultatele studiului efectuat pe șoareci arată că dacă pierdem doar o parte din funcția celulelor brune, ne putem confrunta cu probleme metabolice.

Fumatul reduce în mod natural sentimentul de foame și dacă renunțăm la țigări, probabil, o să simțim nevoia să mâncăm cât mai mult.

Dar dacă încercăm să ne păcălim foamea cu alimente ușoare, nu riscăm schimbări anormale și nici câștiguri masive în greutate.

Iar dacă facem și puțină mișcare, atunci putem să scăpăm de toate substanțele toxice cu care ne bombardăm organismul în fiecare zi.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile