Ciupercile magice, „drogul” care vindecă depresia

Share
52
Tweet
ciuperci Foto: Pexels

În urma unui studiu realizat la Imperial College din Londra, oamenii de știință au descoperit că ciupercile halucinogene pot trata depresiile.

Chiar dacă sunt ilegale în UK, cercetătorii au obţinut aprobările necesare pentru a testa efectele acestor ciuperci asupra unui grup de 12 pacienţi diagnosticaţi cu depresie gravă.

Participanții la studiu (șase bărbați și șase femei) au fost diagnosticați cu depresie severă de o perioadă mare de timp (17 ani). Aceste persoane au eșuat în încercarile anterioare de a trata depresia. Studiul a arătat că pacienții au prezentat o îmbunătățire a simptomelor lor, în numai trei săptămâni de la administrarea substanței psihedelice. După trei luni, cinci pacienti au ajuns în remisie completă, iar raportul medicilor nu prezintă simptome de depresie.

Este recunoscut faptul că substanța pe care aceste ciuperci o conțin, psilocibina, contribuie la atingerea unor stări alterate ale conștiintei. Dar consumate în doze mari acestea provoacă atacuri de panică și anxietate.

"Ciupercile magice" cresc în stare naturală în cele mai diverse părţi ale globului şi au fost folosite din cele mai străvechi timpuri în ritualurile religioase, dar şi în scop recreaţional.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile