Atunci când un compliment e suprimat de o corectitudine politică absurdă

Ioana Motoc

HOT on Web
Share
Tweet
Melania Trump, Donald Trump, Emmanuel Macron, Brigitte Macron/Sursă foto: Hepta

M-am tot gândit dacă să scriu despre asta. Am întors-o pe toate părţile şi tot nu-mi dă cu virgulă, aşa cum pretind alţii. Pentru mine e simplu, preşedintele Statelor Unite ale Americii i-a făcut un compliment Primei Doamne a Franţei. Şi nu văd unde e problema.

Oricât de bună e corectitudinea asta politică, chiar nu pot înţelege ce e sexist la faptul că îi spui unei femei de 64 de ani că este într-o formă fizică bună. Obiectificarea femeii? Comodificarea sa? Nu-mi miroase a nimic de genul acesta aici. Sunt doar cuvinte care ar trebui să onoreze calităţile unei reprezentante a sexului frumos.

Nu cunosc eticheta, poate că este, într-adevăr, o gafă diplomatică, dar să ne oprim cu acuzaţiile aici.

Sau, dacă vreţi, să-i întrebăm pe alde Macron ce părere au despre remarca lui Trump, că tare mi-e că nu i-a deranjat de nicio culoare, dacă nu cumva le-a şi plăcut.

Nu e nimic în neregulă să fii femeie şi să fii complimentată pentru felul în care arăţi. Nu e nimic ciudat în a mulţumi pentru asta. Aspectul fizic plăcut este o calitate. Este chiar o armă. Dar am ajuns să ne prefacem că e o vulnerabilitate atunci când vine vorba de femei. Iar acest lucru e absurd. Corectitudine politică absurdă. Ce paradox!

Planeto, păstrează-ţi strâmbatul din nas pentru alte episoade marca Trump, că vor mai fi, cel mai probabil.

Acum nu e cazul.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile