Copiii cu dizabilități nu mai au cu ce să se joace, din cauza hoților care fură de pe plaja terapeutică din Mamaia

Share
Tweet
Plaja terapeutică din Mamaia Foto: Facebook/Adrian Gemănaru | facebook.com/adrian.gemanaru.5/posts/2133110023619933

Într-o lume ideală, hoții ori n-ar exista deloc, ori ar fura după anumite principii, anumite standarde. Cum era Robin Hood, care-i jefuia pe bogați ca să dea la săraci. Din păcate, trăim într-o lume în care până și copiii cu dizabilități pot fi victime ale hoției.

Adrian Gemănaru, inițiatorul proiectului, scrie pe Facebook că tobele africane folosite la atelierele pentru copii cu dizabilități au dispărut peste noapte: „Persoane necunoscute au spart ușa magaziei unde păstrăm bunurile pentru atelierele de pe timpul zilei și au furat o parte din tobele africane”.

Ce fel de om fură de la copii? Chiar și indirect. În afară de Liviu Dragnea, ce fel de om face asta? Pe bune, instrumentele alea erau printre puținele bucurii de care au parte copiii care vin la plaja terapeutică din Mamaia. Bine măcar că au lăsat în magazie setul de olărit, altă activitate în jurul căreia s-a făcut un atelier acolo.

Dacă găsești pe OLX niște tobe africane de vânzare, cu anunțul postat pe 27-28 august, ai toate motivele să intri la bănuieli: „Dacă auzi sau vezi persoane dubioase ce încearcă sa vândă acest tip de tobe, vă rog sunați direct la Poliția Mamaia - 0241 831 221”, scrie Gemănaru.

Poate chiar te-ai plimbat pe-acolo luni seara, caz în care le-ai putea fi de și mai mare ajutor autorităților: „Dacă există martori ce pot da detalii despre persoane ce au fost văzute în seara/noaptea de 27/28 august în Stațiunea Mamaia cărând aceste tobe africane, vă rugăm să anunțe Poliția Mamaia”.

Inițiatorul proiectului „Plaja Terapeutică” are un mesaj optimist și pentru hoți: „Dacă persoanele ce au <<împrumutat>> tobele africane citesc acest mesaj, le rugăm să le returneze la sediul nostru din str. Andrei Mureșanu nr. 8 Constanța”.

Mizeria asta s-a întâmplat la numai o zi după ce plaja terapeutică a fost numită „cea mai frumoasă și spectaculoasă plajă din România” la Gala Turismului. Mă jur, parcă hoții au acționat din invidie.

Din păcate, asta nu-i singura problemă cu care s-a confruntat administratorul plajei de când a reușit să-și vadă visul cu ochii. Zeci de turiști abuzează în fiecare zi de spațiul destinat persoanelor cu handicap, certându-se cu supraveghetorii și strigând că „Plaja este a tuturor românilor și am venit în România să facem plajă pe nisipul țării noastre”. Oameni în toată firea zac la soare pe pontonul dedicat exclusiv copiilor, beau bere și fumează lângă indicatoarele care interzic asta etc. Numai ca să nu dea 20-30 de lei pe un șezlong altundeva.

În fine. Cu chiu, cu vai, cu sprijinul partenerilor, Centrul Psihologic Marea Neagră o să treacă și peste asta. Așteptăm acum ca autoritățile să-și facă datoria și să trimită după gratii pe oricine a făcut mizeria asta. De preferat, cât mai repede, ca să nu apuce să facă bani de pe urma tobelor.

Vara asta, peste 45.000 de turiști si 4.000 de persoane cu nevoi speciale au beneficiat de servicii gratuite pe plaja terapeutică din Mamaia. Cu o suprafață de 2.000 mp, spațiul a fost inaugurat în luna iulie prin eforturile unui ONG constănțean.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile