Cum a fost să mă mut singură - de la agonie la extaz

Share
32
Tweet
Foto ilustrativ

Au trecut 6 ani de când nu mai stau cu ai mei. Nu am locuit singură în tot acest timp, însă am învățat să nu mai depind de părinți.

În primii 4 ani, am locuit cu fratele meu. Ăsta a fost punctul când am depășit perioada de certuri și ne-am maturizat și noi. Nu am simțit atât de mult lipsa părinților pentru că era el cu mine. Ai mei nu locuiau foarte departe de noi, așa că am trecut ușor peste nevoia de mami și tati.

Citește și: Vara asta, cel mai tare eveniment de la care n-ai cum să lipsești își deschide porțile

În primul an de facultate, când am ajuns în București, se simțea deja dorul. Erau totuși 200 și ceva de km distanță între noi. Nu am stat singură nici de data asta. Am ales să stau la cămin, să văd cum e viața adevărată de student.

Mă simțeam constrânsă, așa că după multe încercări i-am convins pe ai mei să mă mut singură. Zis și făcut. În vara lui 2017, m-am trezit într-o garsonieră doar pentru mine.

Foto ilustrativ

Nu a fost greu să mă acomodez cu tot spațiul doar pentru mine. E atât de mișto să știi că ai libertatea să faci ce vrei tu acolo. Că e refugiul tău după o zi nașpa.

La prima vedere, să stai singur e apogeul libertății. Faci curat când vrei, mănânci ce vrei când vrei, rupi Netflix-ul în două și nu o faci cu căștile ca să nu deranjezi colegii de cameră, ci direct conectat la Soundbar-ul ăla tare.

Poți să faci duș cu ușa deschisă și poți să auzi melodia aia pe care o asculți obsesiv de câteva zile, fără să riști să îți strici telefonul de la aburul din baie.Când ai chef de o seară cu prietenii, dar nu ai vrea să ieși nici în oraș, un simplu telefon rezolvă problema și toți se strâng la tine.

Foto ilustrativ

Mutatul singur are minusurile lui.

Când vii obosit de la facultate sau de la muncă, rupt de foame, parcă îți e dor să o strigi pe mami și să îi spui ce fel de mâncare vrei. Acum trebuie să te deplasezi până la bucătărie și să îți faci ceva rapid sau eventual să comanzi.

Cea mai nașpa parte e atunci când ești răcit. Te trezești singur, ai febră și riști să leșini dacă te ridici din pat. Atunci simți lipsa alor tăi. Ai nevoie de afecțiune și de un ceai făcut de mami.

Să nu mai vorbim de supă. Nu o să poți niciodată să compari supa cumpărată de la Mega cu supa făcută în casa părintească.

Foto ilustrativ

În orice caz, mutatul singur e începutul maturității. Te face să prețuiești mai mult timpul cu ai tăi și te ajută să te cunoști mai bine pe tine. Atunci când ești singur, ai timp să te gândești ce anume îți dorești de la tine, să te descoperi mai mult.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile