Cum a fost să merg cu părinții în vacanță, în timp ce tu erai cu prietenii în Vamă

Share
26
Tweet
Foto ilustrativ

În copilărie, ești târât de părinți, în fiecare an, în vacanțe. Nu contează ce vrei tu, pentru că ești prea mic să ai o părere.

Tot ce poți să faci e să speri că acolo unde mergeți o să mai fie și alți copii de vârsta ta, ca să nu fii nevoit să asiști la conversațiile adulților pe care oricum nu le înțelegi.

În adolescență, treaba stă altfel. Ai ajuns la liceu, încerci să intri în grupul popular și să-ți faci experiențe.

Deja vacanțele cu părinții din timpul verii ți se par boring și parcă nu ai vrea să povestești cum ți-ai pierdut timpul cu ai tăi toată vara, atunci când o să ieși la suc în prima zi de școală și toți încep să-și istorisească peripețiile din vacanță.

Foto ilustrativ

Te gândești că oricât de cool ar fi părinții tăi, tot nu poți să te simți în largul tău. Nu poți să dai un shot că sunt mereu cu ochii pe tine, iar de agățat nici nu mai zic. E de ajuns doar să pară că ești interesat de cineva din apropiere și începe o anchetă de investigație care se va sfârși cu tine făcându-te de râs.

Dacă mergeți la mare, mai apare o problemă. Ce costum de baie să îți iei în așa fel încât să nu ți se vadă tatuajul de care ei habar nu au și în același timp să arăți și badass.

Drumul cu mașina e cel mai lung. Vrei să asculți muzică mai tare, să faci și tu niște instastory-uri mișto ca să pară că te distrezi, dar nu poti face asta pentru că părinții vor muzica în surdină să "se înțeleagă și ei".

Dacă încerci să îți bagi căștile în urechi, practic, te bagi singur în gura leului.

O să te facă să te simți vinovat că nici măcar când ești cu ei nu lași telefonul, că și așa stai prea mult în camera ta, că nu le-ai mai povestit de mult de persoana aia de care îți plăcea acum 5 ani și o să te întrebe ce ai făcut cu o seară înainte că pari obosit.

Și tu știi ce ai făcut noaptea trecută și nu prea îți dorești să discuți asta cu ei.

Foto ilustrativ

Nu o să fie mereu așa. Vacanțele cu părinții vor fi din ce în ce mai rare și din motivul ăsta o să tânjești după ele. Tu deja mai ai puțin și termini facultatea sau poate chiar ai terminat-o și ai deja un job. Ai plecat de ceva timp de lângă ei și ai luat-o ușor pe drumul tău.

Acum tu insiști să vă petreceți vacanțele împreună. Tragi de ei să-i scoți din zona lor de confort, că s-au cam plictisit de ieșiri obositoare și nu prea mai vor afară din casă.

Acum stai până târziu cu ai tăi. Beți o bere împreună și vorbiți despre viitor și probleme de adulți pe care acum le înțelegi. Ei o să te întrebe când îți mai faci un tatuaj nou, cum stai cu dragostea și te sfătuiesc să mai ieși și tu afară din casă.

Foto ilustrativ

Relația devine din ce în ce mai deschisă. Nu o să te mai ascunzi cu nimic pentru că ei deja știu totul despre tine. Tu ai trecut de perioada când credeai că toți au ceva cu tine și vezi altfel lucrurile.

Te gândești cu nostalgie la toate vacanțele cu ei și îți pare rău că nu ai știut să profiți de asta atunci, dar acum trăiești clipa din plin și te bucuri de tot.

Tu cum te distrezi cu părinții tăi? Lasă-mi în secțiunea de comentarii câteva momente frumoase cu ai tăi sau poate momente penibile din adolescență de care îti amintești cu drag.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile