Cum au devenit milenialii una dintre cele mai sănătoase generații

Bianca Bârsan

Street Style
Share
Tweet
123.rf

Contrar așteptărilor, chiar suntem generația #fitspo.

Un studiu din 2014 din Marea Britanie confirmă unul din cele mai neașteptate fapte: generația Millennials consumă mai puțin alcool decât orice generație precedentă. Și, nu, nu e din cauza prețurilor din ce în ce mai mari, ci - pregătește-te pentru asta - pentru că vrem să fim sănătoși.

Dintre respondenți, 66% au spus chiar că alcoolul nu joacă un rol important în viața lor socială. Mai mult, la momentul studiului, sub 50% dintre tinerii de 16-24 de ani consumaseră alcool în săptămâna precedentă, comparativ cu peste 60% dintre adulții de 45 - 64 de ani. Cu alte cuvinte, da, părinții tăi chiar beau mai mult decât tine.

Iar ca să fie treaba, treabă, și cel mai recent studiu din Australia confirmă rezultatele: dacă în urmă cu 10 ani, 24% din tinerii de aici recunoșteau că beau „în exces”, iată că acum numărul lor s-a redus la doar 16%. În plus, procentul celor care se abțin complet de la alcool a crescut de la 11%, în 2007, la 20%, în prezent. Motivul? Milenialii vor să fie mai sănătoși. Atât de sănătoși încât au înlocuit băutura cu cursuri de yoga sau pilates. De asemenea, preferința nu mai este acum să bea în oraș, la party-uri, ci mai degrabă acasă, cu o masă bună sau la un grătar. Tare, nu?

Și, dacă în continuare nu mă crezi, află că până și Google susține rezultatele astea, întrucât căutările pentru „beneficiile renunțării la alcool” au crescut cu 70% (!) în ultimii 5 ani.

Așadar, da, milenialii pun pe primul rând sănătatea (atât fizică, cât și mintală) și nu mai au nevoie de alcool pentru a avea o viață socială satisfăcătoare și mult mai „sinceră”.

Ah, și simte-te liber să arăți statisticile astea când ți se mai spune că bei prea mult, eu cu siguranță o voi face! Cheers!

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile