Cum decizi când e momentul să îţi upgradezi gadgeturile: 5 sfaturi înainte să faci o nouă alegere

Share
29
Tweet
shutterstock_724467712 Foto: Gorodenkoff / www.shutterstock.com

Atunci când un gadget se strică sau este pierdut, înlocuirea acestuia este singura soluție normală. Cum decizi însă când este timpul potrivit să îți schimbi un gadget vechi care încă funcționează?

De cele mai multe ori, atunci când alegi să îți schimbi foarte des un dispozitiv, riști să obții un upgrade mult prea mic față de prețul plătit. La capătul opus, dacă ajungi să aștepți mult prea mult timp, te vei trezi în situația în care va trebui să achiziționezi la un preț mai mare un dispozitiv nou, iar în plus să ai nevoie și de accesorii pentru o conectivitate mai bună între toate dispozitivele tale. Potrivit unei analize făcute de Michael Gatenberg de la Gartner, o companie de cercetare în tehnologie, „schimbările cu adevărat semnificative în tehnologie apar undeva la trei sau patru ani”, declară acesta pentru

The New York Times. Astfel, gadgeturile și dispozitive trebuie schimbate atunci când tehnologia se schimbă și se adaptează noilor cerințe.

Cum decizi când e momentul să îţi upgradezi gadgeturile: 5 sfaturi înainte să faci o nouă alegere:

1. Pentru smartphone

Pentru foarte mulți utilizatori, momentul schimbării unui smartphone vine în clipa în care cel mai nou sistem de operare, fie că vorbim despre Android sau despre iOS, nu mai este compatibil cu dispozitivul folosit. Acest lucru face ca smartphone-ul să se miște foarte greu, consumul bateriei scade, aplicațiile noi lansate au nevoie de un procesor mai puternic, iar companiile dezvoltatoare nu mai oferă suport tehnic pentru anumite produse și servicii. Până în prezent, marea schimbare a telefoanelor mobile, după apariția smartphone-urilor, a fost compatibilitatea cu rețelele 3G, apoi 4G, iar în viitorul apropiat, 5G. De asemenea, și camera foto este un important criteriu de selecție și schimbare a unui telefon. Fiecare generație de telefoane vine cu îmbunătățiri, însă marile schimbări apar undeva la trei generații.

2. Accesorii de lifestyle

Telefoanele, tabletele, ceasurile inteligente și alte dispozitive de acest fel nu sunt singurele accesorii atractive, pentru că ele rezolvă o parte funcțională a nevoilor tale. Există în același timp și accesoriile de lifestyle, precum cele care utilizează tehnologia încălzirii tutunului, care elimină mirosul clasic și neplăcut de tutun produs de țigările clasice, prin ardere. Spre exemplu, noua generație de tehnologie fără fum de la IQOS 3 și IQOS 3 Multi îți oferă acum gustul autentic de tutun adevărat, iar alături de acest aspect vine și cu o baterie mult îmbunătățită și posibilitatea de a avea 10 utilizări consecutive, neîntrerupte, fără să încarci dispozitivul între rezervele de tutun HEETS.

3. Tableta

În prezent, tabletele se împart în câteva categorii mari: entertainment, educație și productivitate. Putem vorbi despre tablete folosite pentru seriale și filme, pentru desene animate și jocuri educative pentru copii sau pentru profesioniștii care au nevoie de un gadget extrem de fiabil, ușor și puternic pe care să-l folosească la locul de muncă. Pentru că se află la granița dintre telefoanele mobile cu ecran de cel puțin șase inci și laptopurile de cel mult 13 inci în diagonală, tabletele sunt extrem de versatile. În mod clar, pentru cei care nu au nevoie de un laptop puternic, o tabletă poate reprezenta upgrade-ul perfect. Alături de o tastatură cu Bluetooth, tableta poate fi excelentă.

4. În cazul laptopului

Dacă mai sus am adus laptopul în discuție din perspectiva productivității, acum putem vorbi despre putere. De la laptopuri de gaming, până la cele profesionale și pentru programatori, acest gadget are nevoie de upgrade-uri la patru-cinci ani de folosire constantă. Aceasta pentru că, spre deosebire de un PC, majoritatea laptopurilor nu pot primi upgradeuri spectaculoase prin schimbarea pieselor. Bateria va deveni mai slabă, procesorul nu va putea face față noilor programe, iar sistemele de operare vor necesita tot mai multe resurse, așa cum se întâmplă și în cazul smartphone-urilor.

5. Smartwatch-ul

Utilizat pentru o productivitate ridicată, dar și pentru monitorizarea sănătății, smartwatch-ul se află încă la începuturi, în ciuda faptului că există de câțiva ani pe piață. Aplicațiile nu și-au atins încă potențialul maxim, experiența de utilizare este îmbunătățită de la generație la generație, iar ceasurile inteligente au devenit extrem de atractive și pentru cei care dezvoltă aplicații și senzori avansați pentru sănătate. Așadar, fie că ești sportiv amator sau profesionist, ori un om obișnuit care încearcă să stea atent în privința sănătății, un smartwatch vechi de doi ani poate fi deja depășit din multe puncte de vedere de către noile generații.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile