Cum ne hidratăm corect atunci când suntem la birou

Share
Tweet

Apa are un rol esențial în întreținerea vieții. În organism apa intră în compoziția organelor, țesuturilor și lichidelor biologice.

Însă atunci când suntem la birou ne luăm cu treabă și uităm să ne hidratăm. Cu toate astea, o strategie de hidratare ar trebui facută.

Specialiștii ne recomandă să ne setăm reminderul la o oră-două distanță și să ne impunem să bem un pahar de apă în acel moment.

Bea apă inteligent

Conf. Univ. Dr. Lygia Alexandrescu a stat de vorbă cu noi pentru a ne explica de ce este important să ne hidratăm atunci când suntem la birou și cum ar fi bine să o facem cât mai bine.

Fiind la birou, într-un mediu închis și stând într-o poziție destul de statică avem nevoie de o apă care să aibă cât mai puține săruri și un reziduu sec-medium.

consumul de apa la birou Foto: Noizz.ro

Iar o stare de bine vine și cu un grad de hidratare corect. 30-40 de ml/kg de greutate corporală ajută alimentele să se digere mai ușor.

Deshidratarea afectează și puterea de concentrare

apa Foto: Noizz.ro

“Apa ne energizează, ne dă calitate în gândire, apa ne dă randament și putere de decizie, și mai ales ne menține ageri, ne da acuitate vizuală și putere de concentrare.”, spune Lygia.

Ajută-te de alimente

alimnente Foto: Noizz.ro

Nu doar apa pe care o bei te ajută să te hidratezi, ci și anumite fructe și legume care au un conținut foarte mare de apă și potasiu.

Nu uita: Apa este vitală pentru organismul uman, iar noi suntem singurii responsabili de felul în care ne hidratăm.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile