Cum s-a văzut protestul din București, 20 ianuarie, pe Instagram

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
Tweet
Foto ilustrativ

20 ianuarie a fost ziua în care iar am ieșit în stradă pentru a protesta împotriva unui guvern corupt și a ne cere dreptul la o viață civilizată și o țară normală.

La fel ca anul trecut, vremea a fost groaznică, dar asta nu i-a împiedicat pe oameni să iasă din case și să participe la marșul care a avut loc de la Piața Universității și până la Casa Poporului.

Estimările susțin că la București au ieșit aproape 60.000 de oameni, la care s-au mai adăugat încă 15.000 care au ieșit în orașele din țară.

În stradă s-a ieșit pentru a protesta împotriva legilor justiției și împotriva modificărilor codurilor penale.

"În seara aceasta protestăm împotriva modificărilor legilor justiției care au fost aprobate de Parlament și împotriva modificărilor codurilor penale care au fost anunțate.

Nu uităm de codul fiscal sau de formularul 600, nici de criza economică în care coaliția de la guvernare a dus țara (puterea de cumpărare a scăzut dramatic din cauza inflației, cursul EURRON se află la maxim istoric, peste 4.66, iar datoria externă a României a crescut cu 1.3 miliarde EUR în primele 10 luni ale lui 2017).

Și nu uităm de disprețul pentru democrație și transparență al PSD-ALDE-UDMR", notează organizatorii protestului, Corupția ucide.

Schimbarea nu va veni peste noapte, dar este obligația noastră să încercăm măcar să ne cerem drepturile. Primul pas este să ieși din casă, așa cum au făcut oamenii din imaginile de mai jos:

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile