Cum să-i urezi „La mulți ani!” pisicii tale de Ziua Internațională a Pisicii, ca să te și înțeleagă

Share
54
Tweet
Foto ilustrativ Foto: Unsplash.com/Shwa Hall

Degeaba îi faci tort sau îi pui în cap vreo pălărioară de petrecere. O să te creadă nebun. Sunt alte declarații de dragoste pe care i le poți face pisicii tale, unele pe care chiar să le priceapă.

Nu, nici eu nu știam că există o zi dedicată pisicilor din întreaga lume, dar are logică. Există câte o sărbătoare pentru absolut orice, deci merită puțină atenție și prietenele noastre patrupede.

Ziua Internațională a Pisicii a fost inventată în 2002 de Fondul Internațional pentru Bunăstarea Animalelor, un ONG care militează pentru drepturile animalelor și pentru conservarea habitatelor naturale. Toată lumea o sărbătorește postând pe net poze cu pisicile lor, dar tu poți face ceva mai util: să adopți o pisică, să donezi unui ONG dedicat protecției animalelor sau să faci voluntariat într-un adăpost de animale.

Dar pisicii tale cum îi spui că e o zi specială? Uite câteva idei:

Fă-i un masaj. Fără uleiuri aromate sau pietre fierbinți, doar plimbă-ți mâinile de-a lungul spatelui pisicii și scarpin-o pe unde-i place cel mai mult (la baza cozii, sub obraji etc.). Nu doar că-i pune un zâmbet pe bot, dar îi și scade presiunea sangvină. Același efect îl are și asupra ta, deci e win-win.

Clipește rar înspre ea. Pisicile fac asta între ele, dar și cu dediație pentru oameni, atunci când se simt relaxate și drăgăstoase. E felul lor de a spune „Îmi place să stau cu tine”. Clipește și tu rar în direcția ei și o să înțeleagă din prima mesajul.

Dă cap în cap cu ea. Ușor, nu trebuie s-o lovești și nici s-o iei prin surprindere. Ai mai observat și tu că pisica te împinge cu capul uneori, atunci când toarce și se tot plimbă în jurul tău. E varianta felină a unei îmbrățișări strânse, pentru că altfel nu pot să te cuprindă cu lăbuțele. „Îmbățișeaz-o” și tu înapoi când vezi că are chef.

Las-o să se frece de tine. În timp ce câinii se ușurează pe diverse chestii ca să-și marcheze teritoriul, pisicile aleg varianta mai igienică de a se freca cu întreg corpul de respectiva chestie. Așa își lasă mirosul acolo. Când pisica ta se freacă de tine, îți spune – practic – că ești al ei. Și că îi place maxim ideea asta.

Joacă-te cu ea cât de des poți. Gândește-te un pic cât de plictisitoare e viața pisicii tale. Doarme, mănâncă, bea, își face nevoile, se culcă la loc. Fiind și închisă între patru pereți, duce fix o viață de pușcăriaș. Amintește-i constant că nu-i deloc așa: bag-o în seamă, mângâi-o, vorbește-i (chiar dacă nu pricepe o iotă, o să deducă din tonalitate sentimentul pe care încerci să-l transmiți) și joacă-te cu ea. Aruncă-i chestii de colo-colo prin casă, să aibă după ce fugi; plimbă laserul pe pereți, ca să aibă o ocupație; în fine, știi tu cum să te joci cu ea.

Fă toate astea și pisica ta va înțelege cât de mult o iubești. Nu te rezuma doar la Ziua Internațională a Pisicii – amintește-i în fiecare zi!

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile