Cuvintele acestei bunici îți vor fi mai folositoare decât o mie de sfaturi psihologice

Share
218
Tweet
bunica Foto: Profimedia

Bunica a scris această scrisoare pentru cea mai bună prietenă a ei.

Și te va ajuta și pe tine să-ți dai seama de ce contează cu adevărat în viață și care sunt lucrurile pentru care merită să te bucuri în fiecare zi.

"Dragă Berta,

Citesc mai mult. Stau în curte și admir vederea, iar buruienile din grădină nu mă mai deranjează. Petrec mai mult timp cu familia și prietenii și lucrez mai puțin.

Ori de câte ori este posibil, viața ar trebui să fie o formă de experiențe plăcute, nu de rezistență. Acum încerc să recunosc aceste momente și să le apreciez.

Nu salvez nimic - folosim porțelan și cristal pentru fiecare ocazie specială, cum ar fi pierderea unui kilogram, cina perfectă sau primii iriși înfloriți.

Îmi port haina cea bună când merg la piață. Teoria mea este că, dacă arăt bine, pot cheltui 28 $ pe un coș mic cu mâncare. Nu-mi păstrez cel mai bun parfum pentru petreceri speciale.

"O zi" și "în curând" și-au pierdut valoare în vocabularul meu. Dacă merită să vad ceva, să aud sau să fac ceva, vreau să văd, să aud, să o fac imediat.

Nu știu ce ar fi făcut alții dacă știau că nu vor fi aici mâine. Cred că s-ar fi înconjurat de familie și câțiva prieteni apropiați. Poate că, de asemenea, i-ar fi invitat pe toți foștii prieteni să le ceară scuze și să facă pace cu trecutul.

Îmi place să-mi imaginez că merg la un restaurant chinezesc să iau cina.

Acele lucruri mici pe care nu le-am terminat... m-ar supăra dacă știam că orele mele erau numărate. M-aș enerva că nu am scris niște scrisori pe care intenționam să le scriu în aceste zile. Îmi pare rău că nu am vorbit cu soțul și părinții atât de des.

Încerc din greu să nu mă rețin de la nimic. Și în fiecare dimineață când deschid ochii, îmi spun că este ceva special. Fiecare zi, fiecare minut, fiecare respirație este un dar.

Poate că viața noastră a devenit un cântec diferit decât ne-am imaginat. Dar cât suntem aici, putem totuși să dansăm".

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile