Dacă adormi supărat, te vei trezi la fel

Share
Tweet
de ce sa nu adormi suparat Foto: istock.com

De-a lungul timpului s-au spus multe despre somn.

Oamenii de știință au susținut că dacă dormi mai mult, ai parte de un sex mai bun, pui pe fugă kilogramele în plus sau devii mai inteligent.

Însă nu știai și faptul că dacă mergi la culcare supărat, vei avea parte de un somn insuficient si de proastă calitate. Neliniștea interioară se reflectă în organism și poate duce la frustrare, tulburări psihice și boli cardiovasculare.

De obicei, atunci când au parte de o ceartă sau primesc o veste proastă, oamenii preferă să meargă la culcare, pentru a pune punct, temporar, problemei.

Dar, de fapt, ei doar amplifică gestul şi fixează emoţia negativă, potrivit specialiştilor. Și asta pentru că nu dau timp creierului să dilueze emoţia.

Oamenii de știință au analizat 106 persoane de ambele sexe prin expunerea lor la diverse experienţe: negative - vizionarea unor accidente rutiere si pozitive - festivităţi cu copii - şi neutre – video-uri cu peisaje.

Cei care s-au culcat imediat după ce au “trecut” prin aceste experienţe au avut, la trezire, aceleaşi reacţii la revederea lor. Creierul a conservat atât emoţiile negative, cât şi pe cele pozitive şi neutre. În schimb, oamenii care au mers la culcare mai târziu au avut o reacţie abia după 12 ore.

Când dormim, creierul organizează experiențele trăite și le plasează în memorie pe termen scurt sau pe termen lung, fâcând conexiuni cu amintirile mai noi sau mai vechi.

Astfel, specialiștii au concluzionat: Dacă adormi supărat, te vei simți dimineața, la trezire, la fel de nervos. Te vor măcina emoțiile negative, vei avea o stare generală proastă, toate astea formând un cerc vicios din care nu vei ieși ușor.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile