Pe asta n-o știai – Dacă bârfești înseamnă că ești o persoană sociabilă

Share
Tweet
barfa Foto: Ben White / unsplash.com

Bârfa pare a fi o ciumă de care nu o să scăpăm niciodată. Este considerată cea mai urâtă componentă a interacțiunii sociale, dar să ridice mâna sus cine n-a bârfit măcar o dată în viață.

Însă nu e cazul să te simți cu musca pe căciulă, pentru că studiile arată că vorbitul pe la spatele cuiva detensionează, deconectează și reduce stresul.

Iar potrivit oamenilor de știință, cine bârfește este foarte dezvoltat din punct de vedere social. Și chiar și în competiția sexuală bârfa joacă un rol.

Cercetătorii de la Universitatea din Ottawa din Canada au făcut un experiment interesant.

Aproximativ 300 de studenți heterosexuali cu vârste între 17 și 30 de ani au fost rugați să completeze trei chestionare. Primul chestionar a arătat cât de puternică a fost concurența în comparație cu ceilalți participanți de același sex.

În chestionarele numărul doi și trei, cercetătorii doreau să afle cât de multă bârfă a fost în comunicarea subiecților. Cât de des și cât de mult au vorbit despre ceilalți - și dacă cred că e în regulă ?

Iar în urma rezultatelor studiului, specialiștii au concluzionat:

1. Persoanele cu o mentalitate competitivă puternică sunt mai predispuse să bârfească despre alții.

2. Femeile bârfesc mai des și se bucură mai mult de bârfă.

3. Subiectele sunt diferite: bărbații preferă să bârfească despre succesele altora - femeile despre aparențe.

4. În special, femeile văd bârfa ca o modalitate de a împărtăși informații. Socialul este foarte valoros pentru ele - de asemenea, pentru a depăși concurenta în căutarea unui partener.

Concluzia cercetătorilor:

„Rezultatele demonstrează că bârfa este strâns legată de competiția în găsirea unui partener și nu este doar un produs al unui stereotip de gen, care este adesea judecat cu dispreț“, a declarat Adam Davis, cel care a condus studiul.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile