Dacă bei patru cafele pe zi, trăiești mai mult

Share
43
Tweet
cafea Foto: Unsplash

Câtă cafea bei în fiecare zi?

Indiferent de răspunsul tău, trebuie să știi că persoanele care consumă trei - patru cești de cafea pe zi au mai multe beneficii din punct de vedere al sănătății.

Ultimul studiu, realizat de cercetătorii de la Universitatea Heinrich Heine din Germania și Institutul de Cercetare a Mediului pentru Medicina UITA-Leibniz, a demonstrat că patru cești de cafea pe zi reduc riscul de moarte prematură.

Potrivit cercetătorilor, cofeina poate afecta pozitiv celulele din artere și vene.

Studiul a fost făcut pe 19.896 de participanți, cu o vârstă medie de 37 de ani. Atunci când s-au înscris în acest experiment, participanții au completat un chestionar privind alimentația lor, stilul de viață, caracteristicile socio-demografice, măsurătorile antropometrice și istoricul medical.

Apoi, timp de 10 ani, aceștia au atent supravegheați. Cercetătorii au descoperit că persoanele care au consumat cel puțin 4 cești de cafea pe zi au prezentat un risc de mortalitate cu 64% mai scăzut decât cei care nu au consumat niciodată cafea.

Astfel, specialiștii au afirmat că fiecare 2 cești de cafea consumate în plus reduc riscul de îmbolnăvire cu 22%.

Există și o legătură între consumul de cafea și vârstă: participanții care aveau cel puțin 45 de ani și au băut patru căni de cafea pe zi au redus cu 30% riscul de deces prematur.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile