Dacă dormi mai mult, ai parte de partide de sex de calitate

Share
21
Tweet
Daca dormi mai mult, sexul va fi mai bun Foto: pexel

Sexul este o parte importantă a unei relaţii. Iar o partidă bună de sex poate influența pozitiv nu doar relația, ci și sănătatea ta sau chiar somnul.

Lipsa somnului și lipsa de sex au adesea aceleași cauze, cum ar fi stresul. Ambele sunt legate și pot fi exprimate printr-o ecuație simplă: Lipsa somnului poate cauza probleme în pat și lipsa de sex poate provoca insomnii.

Pentru femei, somnul are un impact mai mare asupra sexului. Motivul este simplu. Potrivit psihologului Laurie Mintz, care este și consilier sexual, femeile sunt mai sensibile și mai susceptibile de a suferi de insomnie. Doar că oboseala face ca femeile să facă sex de multe ori. Totuși, și somnul bun poate amplifica dorința de a face sex.

Rezultatele ultimului studiu spun că dacă o femeia doarme noaptea mai mult, a doua zi are o poftă mai mare de sex.

Femeile care au dormit doar o oră suplimentară pe timp de noapte şi-au crescut şansele de a face sex a doua zi, cu 14%, potrivit unui studiu

La bărbați, lipsa somnului afectează în mod vizibil viața sexuală

Dacă nu dorm, nivelul testosteronului scade. Privarea de somn scade nivelul de testosteron în decurs de 24 de ore. Somnul are roluri importante în reglarea altor hormoni sexuali, inclusiv estrogen, iar insomniile pot duce la funcţionarea deficitară a unora dintre aceşti hormoni.

Sexul înainte de culcare îţi garantează cel mai bun somn

”Totul are de-a face cu producerea de hormoni în timpul actului sexual”, spune Saralyn Mark, profesor la Școala de Medicină Yale.

Sexul stimulează producția de oxitocină (hormonul fericirii)și scade producția de cortizol (hormonul stresului). Aceste modificări hormonale te relaxează și astfel vei adormi mai ușor.

Bărbaţii adorm imediat după ce au făcut sex datorită faptului că li se inundă creierul cu substanţe, precum serotonina, care induc starea de somnolenţă după ce au avut orgasm.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile