Dacă fumezi iarbă, ai o viață sexuală mai activă

Share
36
Tweet
sex Foto: Sharina Mae Agellon / Unsplash

Auzim în stânga și în dreapta că dacă iei vreun drog sau dacă consumi alcool, sexul e (mai) trăsnet.

Unii chiar se jură că actul sexual e îmbunătățit atunci când tragi câteva fumuri. Dacă ne gândim bine, marijuana sporeşte cantitatea de feniletilamină din sânge, iar aceasta e un neurotransmiţător asociat cu dragostea şi dorinţa sexuală.

Oamenii de știință și-au dorit să înlăture orice mit și au încercat să afle care este adevărul.

În urma unui studiu, aceștia au aflat că cei care consumă canabis au cu 20% mai multe relaţii sexuale decât cei care nu consumă acest drog.

Peste 50.000 de americani cu vârste cuprinse între 25 şi 45 de ani au fost întrebaţi de câte ori au avut relaţii sexuale în decursul a patru săptămâni şi cât de frecvent au fumat marijuana în ultimele 12 luni.

Astfel, cercetătorii din cadrul Universităţii Standford au descoperit că femeile care au fumat zilnic marijuana au făcut sex de 7 ori în ultimele patru săptămâni, comparabil cu de 6 ori în patru săptămâni de către cei care au negat că au fumat nimic în ultimul an.

Bărbații care au fumat zilnic un joint au mărturisit că au întreţinut relaţii intime de 6,9 ori, față de 5,6 ori în cazul celor care nu au consumat.

"Cu alte cuvinte, cei care consumă marijuana fac cu 20% mai mult sex decât cei ce se abţin de la acest viciu,'' a declarat principalul autor al studiului dr. Michael Eisenberg.

Alte studii susțin că iarba reduce testosteronul și automat calitatea spermei, în timp ce femeilor le cauzează fertilitate și le dereglează menstruația.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile