Dacă nu ești un as al matematicii, nu înseamnă că ești prost

Share
10
Tweet
matematica Foto: Pexels.com

Dacă ai făcut parte din categoria eleviilor care au urât fracțiile sau ecuațiile, atunci cercetătorii au o veste bună pentru tine.

Să fii talentat la matematică este un mit. Faptul că nu faci echipă bună cu tabla înmulțirii, poate însemna că ești un geniu neidentificat.

Un studiu arată că abilitatea la matematică nu vine din calitatea lecțiilor, ci este prestabilită genetic.

Studiul condus de Dr. Melissa Libertus s-a axat pe copiii de vârste prea mici pentru a participa la cursuri de matematică. În cadrul studiului, 200 de copii în vârstă de patru ani au participat la diferite teste.

Pentru a verifica dacă aceştia au capacitatea de a estima un număr de obiecte, au fost rugaţi să vizualizeze grupuri intermitente de puncte albastre şi galbene pe ecranul unui calculator. Apoi li s-a cerut să spună care culoare a fost afişată mai mult.

Următoarea parte a testului a constat într-o probă matematică. Aceştia au trebuit să spună care dintre culori a avut mai multe puncte.

Le-a fost testată capacitatea de a înţelege adunările şi înmulţirile şi dacă au fost dezvoltate competenţe de calcul.

Părinţii copiilor au fost și ei evaluaţi şi li s-a raportat nivelul capacităţilor verbale ale copiilor. Testul verbal a fost administrat deoarece capacităţile de comunicare şi abilităţile matematice sunt considerate a fi legate de inteligenţă.

La final, rezultatele au arătat că cei mici care au trecut cu bine de testul cu puncte, s-au descurcat la fel de bine şi la testul de matematică.

Astfel, oamenii de știință susțin că acest lucru indică faptul că abilităţile matematice ar putea fi înnăscute.

În plus, conform psihologilor, cercetările neurocognitive şi studiile asupra creierului corelează nivelurile de stres crescute din cauza matematicii cu o eficienţă scăzută a memoriei şi cu o scădere progresivă a efortului motivat.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile