Dacă te rătăcești în subteranul metroului parizian, riști să te alegi cu o amendă

Share
Tweet
metrou Foto: shanerounce / Unsplash / Noizz.de

La prima vedere, harta metroului din Paris pare ca un puzzle.

Fiecare traseu are o culoare distinctivă, stațiile sunt reprezentate de puncte colorate, iar acolo unde există posibilitatea să schimbi tronsonul, vei găsi niște bile albe.

Cu toate astea, culoarele de metru sunt lungi și înguste, așa că nu prea ai șanse să o iei în direcția greșită.

Însă, dacă din neatenție sau grabă mergi în direcția opusă sensului de mers, pregătește-te să scoți ceva bani din portofel.

Săptămâna trecută, o femeie însărcinată a luat-o în sens opus pe nesfârșitele coridoare din stația de metrou "Concorde" din Paris. Iar pentru asta a fost amendată cu 60 de euro.

Pare o glumă, dar locuitorii și turiștii se aleg cu amenzi dacă merg în direcția opusă pe coridoarele de la metroul din Paris.

Mulți parizieni comentează pe rețele sociale împotriva acestei reglementări ciudate și a amenzii pe care femeia a primit-o din partea companiei de transport RATP din Paris:

"Acest marcaj (culoar) a fost creat pentru a direcționa fluxurile (pasagerii) dintr-o supraaglomerare și pentru a preveni accidentele", a declarat serviciul de relații cu clienții al companiei de transport RATP din Paris, prin intermediul unei postari pe Twitter.

"Chiar și conducătorii auto care merg în sens opus pe o stradă cu sens unic sunt amendați", spun reprezentații RATP.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile