Motive pentru care trebuie să-ți iei adio de la pijamale

Share
114
Tweet
motive sa dormi dezbracat Foto: shutterstock.com

Am o provocare pentru tine – îți propun să renunți la tradiționalele pijamale și să te bagi în pat așa cum ieși de la duș. Adică în pielea goală.

Cel puțin ăsta este sfatul specialiștilor care susțin că cei care dorm dezbrăcați sunt mult mai sănătoși decât cei care poartă pijamale.

În plus, dormitul dezbrăcat previne insomnia. Un studiu arată faptul că pentru un somn liniștit, trebuie să existe o scădere a temperaturii corpului. Iar in cazul în care organismul nu poate elibera căldura din cauza pijamalelor, riști să te lupți cu insomnia.

Topește grăsimea de pe burtă

Corpul își reglează temperatura, moment în care se produce o scădere a nivelului de cortizol. Când nu dormi suficient, corpul tinde să fabrice mai mult cortizol. Din această cauză te simți plin de energie atunci când te trezești.

Te menține tânăr

Dacă dormi dezbrăcat eliberezi hormonii de creștere și melatonina, responsabili pentru procesul de îmbătrânire. Cu cât dormi mai mult, cu atât mai mulți hormoni produci.

Un somn mai bun și mai odihnitor. Scăderea temperaturii corpului ajută la îmbunătățirea calității somnului.

Previne apariția bolilor de piele, dar și apariția diabetului de tip 2, deoarece îmbunătățește metabolismul și reduce nivelurile de zahăr din sânge.

Îmbunătățește viața sexuală

Contactul piele pe piele stimulează producția de oxitocină, hormonul fericirii, care luptă împotriva depresiei.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile