Dacă credeai că un pahar cu vin pe zi ține doctorul departe, cercetătorii au o veste pentru tine

Share
56
Tweet
pahar cu vin Foto: Profimedia

Chiar și consumul ocazional de alcool este dăunător pentru sănătate, spune unul dintre cele mai recente studii.

Potrivit Guardian, acest avertisment vine de la autorul studiului Global Disease Study, un proiect realizat la Universitatea din Washington, Seattle, care a furnizat cele mai complete informații despre cauzele bolii și ale morții în lume.

Dacă până acum s-a tot spus că vinul roșu prezintă foarte multe beneficii asupra sănătății, de data asta, cercetătorii au o altă părere.

Studiul arată că nu există niciun nivel de consum al alcoolului care să fie sigur.

Potrivit studiului, publicat în jurnalul „Lancet”, alcoolul a dus la 2,8 milioane de decese în 2016. Acesta reprezintă cel mai mare risc pentru mortalitatea prematură și dizabilități pentru segmentul de vârstă 15-49.

Specialiștii avertizează că obiceiurile actuale de băut pot provoca "consecințe fatale pentru sănătatea viitoare a populației".

Se reamintește că majoritatea recomandărilor naționale prevăd că sunt recomandate unul sau două pahare de vin pe zi.

Studiul a investigat nivelurile consumului de alcool și efectele acestuia asupra sănătății în 195 de țări, în perioada 1990 și 2016. S-au folosit date din 694 studii, pentru a vedea cât de frecvent este consumul de alcool și din 592 de studii, efectuate pe 28 de milioane de persoane din toată lumea, pentru a evalua riscurile asupra sănătății.

Cercetătorii au descoperit că nivelurile scăzute de consum de alcool oferă o protecție împotriva bolilor de inimă și, posibil, pentru diabet și accident vascular cerebral.

Consumul de alcool este o cauză majoră a cancerului la femeile de peste 50 de ani. Raportul arată că, la nivel global, 27,1% din decese sunt cauze de cancer la femei și 18,8% în cazul bărbaților au fost influențate de consumul de alcool.

Studiile anterioare au demonstrat că unul din 13 cancere la sân din Marea Britanie avea legătură cu consumul de alcool.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile