De ce sunt Toortitzi turtiți?

TOORTITZI

Partener
Share
11
Tweet

Oare există viață extraterestră? Or avea poveștile cu fantome vreun sâmbure de adevăr? Chiar e Universul infinit? De ce sunt Toortitzi turtiți? Întrebările astea frământă omenirea dintotdeauna. Măcar la ultima vom încerca noi să răspundem.

Răspunsul nu-i chiar așa simplu cum te-ai aștepta. Toortitzi sunt incredibil de turtiți din milioane de motive. Am putea rezuma totul spunând că snack-urile sunt plate ca să ne facă nouă viața mai ușoară.

Forma asta compactă le face ușor de transportat, oricare ar fi drumul pe care pornești. Așa credea și scriitorul englez Samuel Johnson. Într-o carte din 1755, acesta spunea că cele mai practice produse de panificație sunt cele turtite și uscate. Asta pentru că se pot transporta ușor pe mare. Din fericire, încap la fel de bine și într-un rucsac sau într-o poșetă.

Babilonienii erau de aceeași părere: snack-urile ideale sunt cele turtite. Aceștia preparau pâinici plate încă din mileniul III Î.Hr. și le consumau împreună cu lichide. Babilonienii făceau asta pentru ca pâinea să li se umfle în stomac și să-i sature.

Nu te gândi că Toortitzi te satură doar dacă-i ronțăi cu un pahar de apă alături. O pungă de Toortitzi cu mix de semințe, spre exemplu, îți potolește de una singură stomacul ore întregi. Semințele sunt o sursă importantă de proteine și fibre, recomandate în timpul dietelor tocmai pentru senzația de sațietate pe care o oferă.

E bine să fii prevăzător, așa că merită menționat că Toortitzi sunt gustarea ideală în situații extreme. Să zicem că te blochezi în lift și ai de așteptat o groază până vine cineva să te scoată de-acolo. Ca să nu mori de foame în timpul ăsta, cineva îți poate strecura Toortitzi printre ușile liftului. Sau poate la un moment dat te trezești încuiat în cameră (n-ai de unde să știi). Din nou, forma snack-urilor te scoate din încurcătură: cineva îți strecoară Toortitzi pe sub ușă cât aștepți să fii descuiat.

Forma turtită are avantaje și în afara sferei snack-urilor. Pământul plat, o teorie redevenită populară în ultima vreme pe net, ar însemna zero cutremure. Asta pentru că un Pământ turtit nu ar permite formarea celulelor de convecție în manta. Prin urmare, plăcile tectonice nu s-ar mai deplasa și am fi cu toții în siguranță.

Avantaje peste avantaje, asta e clar. Am putea continua la nesfârșit, dar cred c-ai prins ideea: Toortitzi sunt incredibil de turtiți din milioane de motive.

Topic-uri

toortitzi snack-uri gustare pamant plat
Arată comentariile

NOIZZ URBAN

Vezi și

Extinde