5 lucruri pe care trebuie să le ștergi de pe Facebook

Share
34
Tweet
Foto: Getty Images

E mai simplu decât crezi. Dacă un străin vrea să afle ceva despre tine, nu e nevoie să fie vreun detectiv iscusit. Se folosește de informațiile banale postate de tine pe Facebook și află o mulțime de secrete.

Potrivit Indy100, astea sunt lucrurile pe care ar trebui să le ștergi de pe pagina de Facebook:

Data de naștere

Foto: Pixabay

E super cool să nu mai fii nevoit să reții zilele de nastere ale apropiaților. Cum se apropie vreo aniversare, cum îți reamintește Facebook-ul. Iar asta li se întâmplă și prietenilor tăi virtuali. Însă te-ai gândit că oferi informații pe tavă hackerilor?

Numărul de telefon

Cercetătorul Suriya Prakash susține că toate numerele de telefon postate de utilizatorii Facebook la informațiile din profil nu sunt informații securizate. Șterge-l dacă nu vrei să fii trezit în miez de noapte de vreun hărțuitor.

Majoritatea „prietenilor”

Foto: Pexels

Un profesor de la universitatea Oxford a analizat câteva mii de conturi de Facebook și a ajuns la concluzia că doar 4,1 dintre prietenii acestora sunt demni de încredere și 13,6 manifestă simpatie în cazul unei „crize emoționale”.

Biletul de avion

Nu este recomandat să postezi pe rețelele de socializare biletul de avion, deoarece oferă acces oricui la datele personale.

Planurile de concediu

Foto: Pixabay

Este în regulă să postezi fotografii din vacanță, însă în niciun caz să nu oferi detalii despre datele de plecare și de întoarcere din concediu.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile