De ce unii oameni urăsc îmbrățișările?

Share
Tweet
imbratisari Foto: Unsplash

Îmbrățișările ne fac să ne simțim bine.

Când suntem triști, o îmbrățișare poate ameliora o parte din durere. Sau când suntem fericiți, vrem să împărtășim bucuria cu ceilalți oferindu-le o îmbrățișare.

Iar de-a lungul timpului, oamenii de știință au demonstrat că îmbrățișările fac bine la sănătate. Cu toate astea, există oameni care fug doar de ideea de a îmbrățișa sau de a se lăsa îmbrățișați.

Oamenii de știință au aflat în sfârșit de ce îmbrățișarea oferă un sentiment ciudat multora dintre noi.

Se pare că “frica“ de îmbrăţişări își are originea în copilărie. Potrivit experților, educația este esențială în acest caz. Modifică foarte mult aspectul omului de a se îmbrățișa.

,,Eforturile noastre de a se angaja în contact fizic - fie că este vorba de o îmbrățișare, un sărut - este adesea un produs al experienței noastre din copilărie", spune psihologul Suzanne Degges-White.

Degges-White spune că, pentru adulţii care în copilărie nu au fost îmbrăţişaţi, acest gest poate fi unul care le produce un mare disconfort.

Lipsa îmbrăţişărilor în copilărie poate scădea capacitatea oamenilor de a deveni intimi și poate duce la un sistem de oxitocină subdezvoltat, acest hormon fiind responsabil de crearea legăturilor între oameni.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile