Depresia este o boală a generației noastre - Oamenii de pe Twitter dezvăluie exact ce nu trebuie să audă cei care se luptă cu ea

Share
18
Tweet
depresie Foto: pexel

Astăzi, din păcate, depresia și anxietatea sunt în floare.

Într-o perioadă de stres, când o persoană este permanent sub presiune, depresia este o chestiune obișnuită. Bătrâni, tineri și chiar adolescenți. Intrarea într-o tulburare mentală este foarte ușoară, dar calea de întoarcere este mai dificilă.

Dacă ai astfel de oameni în cercul tău de prieteni și vrei să-i ajuți, trebuie să fii foarte atent. Psihicul lor este prea fragil, iar cuvintele tale bine gândite pot avea exact efectul opus .

O persoană care suferă de depresie nu spune de obicei: "Voi gândi pozitiv și voi reusi". Deși ar fi fost mult mai ok un astfel de monolog, nu funcționează. Și datorită sfaturilor tale pozitive se poate simți și mai rău.

Oamenii din Twitter au decis să lupte împotriva depresiei. Ei încearcă să explice altora cum se simte o persoană care este în disconfort mintal și nu se poate ajuta.

Astfel că au lansat o companie care luptă împotriva sfaturilor bine – intenționate (dar proaste) sub hashtag-ul #ThingsNotToSayToSomeoneWithMentalIllness.

În primul rând este important să înțelegem că depresia este o boală reală. Nu este doar o zi obișnuită, când cineva nu are nicio dispoziție pentru nimic. E în regulă dacă vrei să ajuți un om și să fii aproape de el. Însă evită încurajările precum:

"Nu îți face griji, va fi bine."

"Crede-mă, trebuie să gândești pozitiv".

"De asemenea, am depășit depresia prin acordarea unei poziții pozitive".

"Trebuie să fii tare, zâmbește. Vei vedea că acest lucru se va îmbunătăți".

"Trebuie să petreci mai mult timp în natură. Te va ajuta".

"Încerca să acționezi în mod normal și treci peste".

"Te descurci bine."

"Arăți obosit".

"Nu fi atât de negativ".

"Poate că nu încerci destul. Încercarea de a face ceva mai mult".

"Toți ceilalți pot face față unor situații dificile în viață. Tu de ce nu poți?"

"Nu face asta".

Potrivit celor de pe Twitter, astea sunt ultimile cuvinte pe care vrea să le audă un om depresiv. Pur și simplu nu este suficient să încerci să zâmbești când în interiorul tău zvâcnesc tristețea și lipsa de speranță. Cea mai fericită soluție este, chiar dacă nu apreciezi, încercarea lui de a se vindeca.

"Văd că nu ești bine și că treci printr-o perioadă dificilă. Sunt aici pentru tine, dacă ai nevoie de mine. Nu ești singur”. Doar atât e nevoie să spui și să fii în locul potrivit, la momentul potrivit.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile