Dieta cu bere: cum a slăbit un american 11 kile bând doar ce-i place

Share
Tweet
J Wilson, omul care a dovedit că berea slăbește (foto: youtube.com)

Dieta bazată pe bere promite că ne scapă de 3-4 kg în fiecare lună, dacă o urmăm ca la carte.

M-am tot împiedicat de această dietă-minune pe net în ultimii ani, iar treaba stă cam așa:

- Micul dejun cică trebuie luat la ora 8, consumând 150g de pește la grătar + suc de lămâie + salată de varză. La ora 11 urmează o gustare ce constă în 150 ml de bere, eventual fără alcool (e, totuși, dimineață);

- Prânzul se ia la ora 12 și constă în 200 g carne de pasăre fiartă. Desertul urmează după 10 minute și reprezintă 250 ml de bere blondă cu un procentaj de 2-3% alcool;

- Cina începe la 18:30 și debutează cu 50 ml din aceeași bere consumată la prânz. Urmează brânzeturi uscate și nesărate + salată verde/de crudități + oțet de mere. Ziua se încheie cu 200 ml de bere fără alcool.

Poftă bună! (foto: pixabay.com)

Dacă urmezi pașii ăștia lună de lună, cică dai jos câte 3-4 kile. Totuși, nu-mi imaginez cum poți să trăiești luni întregi mâncând în fiecare zi exact aceleași lucruri.

Povestea americanului care a devenit una cu berea

Aici voiam să ajungem, de fapt. Un american a dus dieta la extrem, hrănindu-se DOAR cu bere și apă timp de 46 de zile. J. Wilson recunoaște că ideea i-a venit din Germania (evident). Mai precis, călugării mănăstirii Neudeck ob der Au de pe lângă München sunt renumiți pentru o tradiție începută prin secolul al XVII-lea: aceea de a ține post timp de o lună jumate’ înaintea Paștelui consumând nimic altceva în afară de bere și apă. Aceștia preparau singuri berea nefiltrată și o numeau „pâine lichidă”, datorită conținutului bogat de carbohidrați, calorii și vitamine.

Wilson a încercat acest experiment ca să vadă dacă e într-adevăr posibil și dacă se poate descotorosi de câteva kilograme cu ocazia asta. Cu acordul șefului său, americanul a început să bea câte patru beri în zilele lucrătoare și câte cinci în cele de weekend. Primele două zile a fost chinuit de foame, după care senzația a dispărut. În schimb, mirosul mâncării a continuat să-l tenteze o săptămână întreagă.

Într-un final, Wilson a reușit să slăbească 11,5 kg urmând acest „post” bazat pe bere. Americanul se declară uimit de rezistența corpului uman și regretă că nu ne apreciem organismul îndeajuns. De asemenea, experiența l-a învățat să facă diferența dintre dorință și nevoie: „Voiam un cheeseburger, dar nu aveam nevoie de unul. La fel cum nu aveam nevoie de o pungă de chipsuri sau de o gogoașă la prânz. Aveam nevoie de nutrimente, iar berea mea Doppelbock – deși îi lipseau proteinele care m-ar fi ajutat să postesc și mai mult dacă voiam – a fost suficientă pentru a mă menține puternic și alert, în ciuda deficitului caloric”.

ATENȚIE, însă: dieta asta extremă nu e recomandată sub nicio formă. Chiar dacă reușești să supraviețuiești câteva zeci de zile, riști să te deshidratezi groaznic. Berea e într-adevăr apă în mare parte, dar alcoolul din ea are efect diuretic, deci te forțează să elimini lichidele din organism. În plus, băgând atâta alcool pe bandă rulantă, riști să-ți îmbolnăvești ficatul. Poți slăbi la fel de bine cu o dietă variată și sănătoasă.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile