Dilema de după week-end: Ce căuta Pepe la Control?

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
15
Tweet
CTRL

Înainte ca mașinile să-l îngroape încet, încet, Bucureștiul obișnuia să fie un oraș recunoscut pentru viața de noapte - aveai, dom'le, unde să ieși, indiferent de ce muzică ascultai sau ce preferințe de anturaj aveai, mai cocalar, mai intelectual, mai hipsteresc, you name it.

Ca-n orice poveste fără happy-end, timpul a trecut și ce era odată nu mai e și acum - locurile s-au închis, opțiunile s-au diminuat și am ajuns, fie că vrem să recunoaștem sau nu, să ne învârtim în aceleași cercuri.

Viața de noapte din București este redusă la câteva locuri (Control, Expirat, Manasia, Guest House, Apollo) și petrecerile care erau odată, fie weekend, fie nu, nu mai sunt promovate cu lejeritatea din vremurile apuse.

Csf ncsf, s-o zicem pe aia dreaptă.

Am ajuns să ne intersectăm bulele și să ne mixăm mai ceva ca gheața într-un mojito de calitate. Mergem la manele, mergem la house, mergem la tehno, mergem la muzică dansantă și concerte live. Mergem toți împreună, fără să ne mai judecăm și să ne privim dubios - că ce caută ăsta aici?

Mă rog, e libertate și democrație (încă?) și fiecare are dreptul să meargă oriunde, nu?

La ce timpuri trăim, dacă Milionu' mai era deschis, cred că mergeau acum și tinerii urbani fără probleme, că nu cred că mai era panica de săbii scoase după ora 1 am și conflicte răsărite de la prea mult alcool sau cox sau alcool și cox.

Trăim acest melanj constant, în care practic nu mai avem locuri nișate pe sufletul nostru. Eu încă regret Expiratu' vechi, că ajungeam acolo mereu să dau un shot sau două la final de săptămână și să dansez până dimineață. Și oricât ar fi Expiratu' nou de bine amenajat, tot nu mai are același vibe, ce să ne mai mințim aiurea.

Nici Controlu' nu mai e ce-a fost, deși e încă viața aici. Am ieșit sâmbătă și m-am pierdut printre adulți-cetățeni, de nu știam dacă am ieșit la party de corporație sau la Nuba. Csf, ncsf, din nou.

Am zis că poate-i lumea plecată, că poate nu e seara aia bună de sâmbătă, dar asta-i realitatea și n-o mai putem nega. Ori mergem înainte, ori mai apare vreun loc nou care să ne ia ochii și să ne gâdile sufletele și picioarele. Că nu putem să avem o Capitală care stă în 5 cluburi și aia e, ne descurcăm noi cum putem. Hai cu ceva nou, prieteni!

Ce voiam să zic este că l-am văzut pe Pepe la Control. Spune-mi tu, cine, cine, i-o fi zis lu' Pepe că petrecerea de sâmbătă e la Ctrl?

Pepe

A venit el cu man bun-ul lui și o șuviță rebelă, îmbrăcat în cămașă albă, a plătit 10 lei intrarea și a pășit pe terasă să vadă ce se întâmplă. A stat puțin, s-a uitat și aia a fost. Mi-a dat cu disrupt și mi-au venit niște întrebări în minte:

- de ce a venit Pepe la Ctrl?

- mainstreamu' s-a dat pe hipstereală?

- mai există hipstereală?

- ce-a ajuns și viața de noapte în București?

Asta-i dilema mea de după weekend și cu ocazia asta inaugurăm și rubrica asta unde ne punem întrebări cu sens, dar fără sens, unde încercăm să aflăm răspunsuri sau pur și simplu să ne scoatem din sistem niște gânduri.

Nu vei ieși mai deștept de aici, dar poate-ți dă de gândit, poate vii cu o alternativă, poate mișcăm ceva sau nu mișcăm nimic.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile