Dumnezeu îi ascultă pe români: a hotărât să dea ploaie în Botoșani, după ce localnicii s-au rugat pe câmp

Share
68
Tweet
Rugă pentru ploaie binecuvântată Foto: Facebook

E minune de la Dumniezău, maică!

Localnicii din Albești, județul Botoșani, s-au săturat să stea cu mâinile-n sân cât timp Soarele le ofilește legumele din grădină. La îndemnul Înaltpreasfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, lumea s-a adunat pe câmp ca să se roage pentru ploaie.

Îi vedem ghemuiți într-o poză de pe Facebook-ul unei localnice care „se simte binecuvântată”. Cu descrierea „Rugaciuni catre Domnul Isus Hristos si maica Domnului ,pentru a ne trimite ploaie”, postarea a ajuns virală. În momentul ăsta are aproape 800 de share-uri și 150 de comentarii (aproape toate de rău).

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Iașilor ne explică „logica” din spatele acestei mobilizări: „Acolo unde este cu putinţă, mai ales în mediul rural, preoţii şi credincioşii sunt îndemnaţi a ieşi, după această Sfântă Liturghie, într-o procesiune cu icoane şi cu sfinte moaşte şi, în mijlocul câmpurilor, să se săvârşească slujba de sfinţire a apei unită cu rugăciuni înălţate pentru ca Dumnezeu să trimită ploaie binecuvântată pe pământ”.

Bineînțeles că Dumnezeu e responsabil pentru secetă. Nu cantitatea de vapori de apă din atmosferă, deplasarea maselor de aer sau alt factor rațional. Dumnezeu pur și simplu a hotărât într-o bună zi să oprească apa în Moldova, iar acum localnicii trebuie să-l înduplece să-i dea drumul înapoi.

Degeaba râzi, că procesiunea cu icoane și cu sfinte moaște chiar a funcționat! Prognoza meteo anunță ploaie binecuvântată în Albești, Botoșani, în patru dintre următoarele șapte zile! Dacă nici asta nu te convinge că divinitatea există, ești o cauză pierdută.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile